OMS declara PANDEMIE de CORONAVIRUS. Primul caz de CORONAVIRUS in Constanta.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat PANDEMIE de CORONAVIRUS. 

Conform planului OMS pentru pregătirea pandemiei, după declararea acesteia, guvernele naţionale trebuie să se asigure de „mobilizarea completă a sistemelor de sănătate, a instalaţiilor şi mobilizarea angajaţilor din sistemul medical naţional”.

România confirmă al 39-lea caz de infectare cu coronavirus.

Este vorba despre un bărbat in varsta de 52 de ani din Constanța infectat cu COVID-19. 


stiri de ultima ora numarul infectiilor cu coronavirus din romania
Acesta a declarat că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un asistent şef din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

Când OMS a declarat o pandemie pentru focarul de gripă H1N1 în 2009, decizia a fost criticată de unele ţări, care au considerat că decizia a provocat panică inutilă.

De la oră la oră, tot mai multe state europene raportează decese din cauza noului coronavirus şi creşterea numărului de îmbolnăviri. 

Situaţia cea mai gravă este în continuare în Italia, unde în ultimele 24 de ore au mai murit 196 de persone, dar situaţia se agravează în Spania, Germania, Marea Britanie şi state din vecinătatea României, dar şi în statele din nordul Europei

Spania a trecut miercuri, 11 martie 2929, de pragul de 2.000 de persoane infectate cu coronavirusul Covid-19, dintre care mai mult de jumătate în capitala Madrid (1.024), în timp ce numărul deceselor provocate de acest virus a ajuns la 47.