ORDONANTA MILITARA Nr.4. Ce masuri dure pentru populatie prevede ea.

In primul rand Ordonanta Militara nr. 4 prevede ca persoanele cu varsta peste 65 de ani pot iesi in afara locuintei in afara intervalului 11-13 pentru rezolvarea problemor medicale si in in 20-21 pentru problemele legate de nevoile ale animalelor de companie.

Cei care sunt in izolare la domiciliu identificati daca incalca regulile izolarii intra direct in carantina suportand toate costurile legate de carantinare.

Conducatorii auto de pe camioanele care intra in tara au trei optiuni de asi proteja familiile.

S-au instituit masuri de izolare preventiva la locul de munca pentru personalul din distributia, mentenata sistemelor de producere a energiei electrice, gazelor si altor materii prime necesare pentru buna functionarea a sistemului energetic national.

ce masuri noi de carantina aduce ordonanta militara 4


Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri în zone aglomerate, s-a stabilit ca autoritățile locale, din 31 martie, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului și vor efectua periodic activități de dezinfecție în scări, lifturi, spații comune

Ordonatana militara nr.4 prevede ca preturile la curent electric, gaze, energie termica etc. nu mai pot fi majorate, ele doar pot sa scada.

Mesajele de utilitate publica se vor adauga ca timp suplimentar spatiului alocat publicitatii de catre institutiile media.

S-a autorizat ca Centrul de Cercetari Medico-Militare pentru avizare a echipamentelor si tratamentelor pentru tratamentul infectieii cu SARS CoV-2.

Referitor la transportul maritim, accesul navelor in porturile romanesti se va efectua fara restrictii.

Este interzis accesul navelor a pilotilor la bordul navelor din zonele rosii si galbene daca nu au echipament de protectie.