POSTUL PAȘTELUI 2020 ortodox cat dureaza, cand incepe si cine trebuie sa il tina

Cand incepe postul pastelui ortodox 2020. Cat dureaza postul Pastelui. Cand se intra in postul pastelui si cat tine postul Pastelui.

Potrivit calendarului creștin ortodox, în anul 2020, Sfintele Paști cade pe data de 19 aprilie.

Anul acesta, Paștele Blajinilor, zi când pomenim toți morții, va fi sărbătorit pe data de 26 aprilie. Postul Paștelui 2020 ortodox va începe la data de 2 martie 2020.

Postul Pastelui Ortodox reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Mai mult, creștinii orotodocsi trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă ca postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.

POSTUL PAȘTELUI 2020 ORTODOX. Multi dintre noi nu reusesc sa tina tot postul de 7 saptamani desi isi propun si simt in adancul sufletului lor ca este un gest cel putin firesc inainte de marea Sarbatoare a Invierii lui Iisus Hristos.

cand incepe postul pastelui si cat tine postul pastelui 2021


POSTUL PAȘTELUI 2020 ORTODOX. Unele persoane tin prima si ultima saptamana de post; altii aleg sa tina in fiecare zi de luni, miercuri si vineri in fiecare saptamana.

Iar altii pornesc cu avant si dupa 4-5 zile esueaza consumand consumand pe nerasuflate un cotlet de porc la gratar la masa de seara, dupa o zi incarcata de prea mult stres.

POSTUL PAȘTELUI 2020. Sunt si oameni care, desi nu tin postul Pastelui din varii motive de sanatate sau de conceptie personala, au un comportament admirabil si nu doar pe durata celor 7 saptamani cat tine acest mare post al Pastelui.

Important insa este faptul ca, desi multi oameni pornesc cu avant in postul Pastelui, ei nu stiu ce sa manance exact, neavand antrenament din timpul anului, dar nici cum sa combine alimentele de asa natura incat organismul sa nu aiba de suferit.

Acestia ajung sa renunte din pricina problemelor digestive sau pentru ca mananca doar cartofi, covrigi si orez si se ingrasa.

Adevarul este ca trebuie sa fii pregatit sa tii post Pastelui din toate punctele de vedere, mai ales cand asa de multi dintre noi avem un ritm foarte solicitant de viata.