RECOMANDARI DEZINFECTAREA suprafețelor impotriva CORONAVIRUSULUI:

Sfaturi si recomandari de la ECDC (Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile) privind curatarea si dezinfectarea suprafetelor, articolelor de imbracaminte, prosoape si lenjerie impotriva CORONAVIRUSULUI SARS-CoV-2.

Recomandari dezinfectarea articolelor de îmbrăcăminte, prosoapelor și lenjeriei impotriva coronavirusului

Evitați să scuturați rufele murdare, mai ales dacă suspectați că ați fi putut intra în contact cu o persoană ce poartă coronavirsul.

Acest lucru va reduce la minimum posibilitatea de a dispersa virusul în aer. Întotdeauna după ce umblați cu hainele murdare și imediat după ce le băgați la spălat, spălați-vă pe mâini cu apă și săpun.

recomandari dezinfectarea imbracamintei hainelor prosoapelor impotriva coronavirusului

Centrul European de Control și Prevenire a Bolilor recomanda spălarea obiectelor textile în mașină de spălat la temperatură de 90 de grade Celsius, utilizând detergent de rufe.

Dacă nu se poate spăla articolul respectiv la temperatură de 90 de grade, se recomandă utilizarea soluțiilor chimice.

Clorul este cel mai eficient, acolo unde este posibil. Însă acolo unde nu se poate utiliza, se pot folosi alte produse antibacteriene pentru rufe.

Recomandari dezinfectarea suprafețelor impotriva Coronaviruslui

Potrivit specialiștilor ECDC, trebuie curățate și dezinfectate suprafețele cu care intrăm cel mai frecvent în contact, printre acestea numărâdu-se:

- clanțe,
- întrerupătoare de lumină
- mânere – de uși și dulapuri
- telefoane
- telecomandă
- tastaură și mousemese
- biroul,
- robinete,
- chiuvete
- toaleta

Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile recomandă dezinfecția suprafețelor din locuințe și a obiectelor casnice purtând mănuși de unică folosință.

Soluții de curățare și dezinfectare a suprafețelor împotriva coronavirsului

Suprafețele murdare trebuie curățate folosind produse uzuale de curățare. Însă acestea nu omoară microbii și virusurile, ci doar le îndepărtează. Așadar, după curățare, puteți folosi următoarele soțulii dezinfectante:

Clorul este un bun dezinfectant și poate fi folosit amestecând 5 linguri înălbitor la 3,5 litri de apă de la robinet.