RUSIA recomanda MEFLOCHINA si Antibioticele Macrolide ca SCHEMA de tratament a noului CORONAVIRUS

Agenția Federală Biomedicală din Rusia a introdus un medicament pentru tratamentul infecției cu coronavirus bazat pe medicamentul antimalarian meflochina.

Agenţia Federala din Rusia notează că centrul de cercetare și producție Pharmzashchita au dezvoltat o schema de tratament ținând cont de experiența chineză și franceză.

Medicamentul cu selectivitate ridicată blochează efectul citopatic al coronavirusului în cultura celulară și inhibă replicarea acestuia, efectul imunosupresiv al mefloquinei împiedică activarea răspunsului inflamator cauzat de virus. (...) Adăugarea de antibiotice macrolide și peniciline sintetice nu numai că împiedică formarea unui sindrom bacterian-viral secundar, dar crește și concentrația un agent antiviral în plasma de sânge și plămâni “, a declarat directorul FMBA V. Skvortsova.

meflochina pareri pozitive in tratarea infectiei cu noul coronavirus

Meflochina este un medicament utilizat în tratamentul malariei. Este de asemenea folosit şi în profilaxie, utilizându-se o doză de 250 mg pe săptămână, cu 2-3 săptămâni înainte de potenţiala expunere la agentul patogen.

Este utilizată în tratamentul unor cazuri uşoare de malarie, dar nu şi în cazurile severe

Macrolidele sunt antibiotice bacteriostatice, cu un spectru larg de activitate, utilizate pe scară largă pentru combaterea in­fec­ţii­lor tractului respirator, ale pielii şi ţesuturilor moi, cauzate de patogeni Gram-pozitivi şi patogeni Gram-negativi.

V. Skvortsova a subliniat că aceasta asociere de medicamente ar oferi un tratament eficient pentru pacienții cu COVID-19 cu severitate variată.

În plus, pe baza meflochinei, este elaborată o schemă eficientă și sigură pentru prevenirea coronavirusului.

Ieri, Ministerului Sănătății din Rusia a actualizat secțiunea privind diagnosticarea de laborator a COVID-19, iar protocoalele de tratament medicamentos au fost extinse.

Medicii au stabilit mai multe medicamente care au fost utilizate pentru a trata SARS și care se recomandă a fi utilizate în combinație în tratamentul noi infecții cu SARS Cov-2.

Acestea sunt prepart: lopinavir + ritonavir, cloroquina, hidroxicloroquina și  interferon.

În plus, umifenovir, remdesivir, favipiravir se află în prezent la studii clinice.

sursa https://ria.ru/20200328/1569286989.html