Treceți la conținutul principal

Sfaturi Medicale POLUARE RECORD in Bucuresti. Recomandarile medicilor pneumologi.

Ce ne sfătuiesc medicii pneumologi sa facem in cazul poluarii record din Bucuresti. Care sunt efectele adverse ale poluării asupra sănătății.

Ce ne recomanda medicii pneumologi sa facem in cazul poluarii:

1) Sa evitam zonele cu trafic intens.

2) Sa evitam aerisirea încăperilor în perioadele de poluare intensă.

3) Sa utilizam aparatele de aer condiționat, întreținute corespunzător - cu filtre schimbate, conform recomandărilor din cartea tehnică a aparatului.

4) Persoanele cunoscute cu afecțiuni cronice trebuie să evite deplasările sau daca sunt necesare trebuie să aibă la îndemână medicația utilă în crize.

sfaturi ce trebuie sa facem cand aerul este poluat recomandari medicale
Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că toate staţiile pe care le deţine Ministerul Mediului au înregistrat duminică noaptea depăşiri ale nivelului maxim admis de poluare. 

„Aseara, la toate staţiile pe care le deţine Ministerul Mediului au fost înregistrate depăşiri: la Lacul Morii, de opt ori”, a spus Alexe, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit minsitrului Mediului poluarea a fost generată în principal de un incendiu izbucnit la Crevedia, dar şi de incendiul de la Gara de Nord.

Care sunt principalele consecințe negative ale poluării cu impact advers asupra sănătății:

- Poluarea poate avea consecințe imediate și tardive asupra aparatului respirator.

-- Creșterea nivelului de poluanți poate produce acutizări ale bolilor cronice pulmonare și reacții alergice, mai ales la persoanele atopice, dacă vorbim de efecte imediate.

- Efectele pe termen lung ale poluării asupra aparatului respirator produc creșterea declinului funcției pulmonare, nevoia de servicii medicale crescute la pacienții cu boli cronice, costuri crescute pe serviciile de sănătate și scăderea duratei de viața.
MAI POTI CITI