Ce este TERAPIA cu INHALARE de ABUR şi care sunt beneficiile pentru sănătate

Inhalatia cu aburi pareri forumuri recomandari, beneficii si contraindicatii.

Nu cu mult timp in urma aburul a început să fie utilizat în scopuri strict medicale, ducând la dezvoltarea unei noi forme de  terapie, terapia prin abur, dar şi unei serii de dispozitive pentru inhalare.

Asadar, sa vedem ce este terapia prin abur şi care sunt beneficiile acestei terapii pentru starea noastra de sanantate.

Inhalația, sau terapia prin abur, este unul dintre cele mai utilizate remedii casnice pentru calmarea mucoasei nazale, deschiderea pasajelor nazale și diminuarea simptomelor unei infecții ale căilor  respiratorii.

Eficiența sa provine din faptul că aerul cald și umed emoliază mucoasa, eliberând mucusul din nas, gât și plămâni.
pareri terapia prin inhalare de abur forum medical

Acest lucru permite respirației să revină la normal, cel puțin pentru o perioadă scurtă  de timp.

Cu toate că inhalația nu va vindeca infecția, aceasta poate ameliora simţitor simptomele şi ajuta organismul în  lupta cu boala.

În funcție de substanțele  inhalate (apă caldă, apă termală/minerală, uleiuri volatile, sau chiar medicamente), terapia cu abur este benefică în lupta cu o sumedenie de afecțiuni bronşite, viroze, sinuzite,alergii şi astm.

Cum putem face inhalația cu abur acasă in siguranţă

Există mai multe modalități prin care puteți beneficia de terapia prin abur.

Atenție, în cazul în care  alegeți să inhalați abur deasupra unei crăticioare cu apă fierbinte, aceasta  trebuie să stea pe un plan drept şi tare, şi să vă asigurați că nu vor fi accidente.

NU aplicați această metodă pentru copii, întrucât este extrem de riscantă!

Alternativa poate fi să stați în baie, în timp ce curge apă fierbinte la duş, fără a intra în cadă.

Sau puteți să apelați la un vaporizator în care să picurați câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau mentă, care va degaja particule de abur volatil în încăpere, sau la un nebulizator personal cu mască, din care veți inhala direct aburul, alături de tratamentul prescris de medic.

O sesiune de inhalație cu abur nu trebuie să depăşească 10-15 minute

Pentru copii inhalatoarele moderne, ce permit nebulizarea de medicamente prescrise de medic, pot fi utilizate acasă, în condiții de siguranță, alături de măşti pentru nas şi gură, sau inhalator oral.