HERPES simplex bucal ce inseamna, ce sa fac. Herpes la gura ce tratament naturist ajuta.

Care sunt cauzele herpesului, de ce se face herpes la gura, ce tratamente naturiste exista pentru herpesul la gura care nu trece şi se extinde.

Conform dicționarului medical, herpesul bucal este o afecțiune inofensivă, fără complicații pentru sănătate, dar este o afecțiune dureroasă și desigur inestetică.

În plus, există numeroase tratamente cu soluții naturiste, pe lângă medicamentele antivirale, pe care poți conta pentru a scăpa rapid și eficient de herpes la gură.

Vitamina C este un aliat redutabil în lupta contra infecțiilor inflamatorii, inclusiv împotriva herpesului bucal. 

Aşadar este bine să consumi alimente precum ardei grași, portocale, lămâi, kiwi, mango, căpșuni și papaya pentru a te bucura din plin de beneficiile acestei vitamine.
pareri tratamente naturiste herpes la gura care se extinde si nu trece

Un supliment alimentar de bază de vitamina C este, de asemenea, util în tratarea herpesului la gură.

Există în literatura medicală de specialitate 2 plante cu acțiune dovedită împotriva herpesului bucal, și anume menta şi chiparosul. 

Deci, te poți orienta spre o cremă sau loțiune pe bază de extract de mentă, pe care să o aplici topic de 2-4 ori pe zi, direct pe zona afectată de herpes.

Extractul de chiparos se poate găsi sub formă de loțiune fluidă, adesea combinat cu extract de echinaceea iar, în funcție de tipul de preparat, se poate ingera (câte o linguriță pe zi, timp de 15 zile, ca formă de prevenție) sau se poate aplica topic, pe zona afectată.

Atât menta, cât și chiparosul susțin imunitatea, ceea ce înseamnă erupții de herpes mai puțin frecvente și accelerarea vindecării țesutului lezat. 

Mai sunt recomandate ca şi tratament naturist împotriva herpesului bucal uleiurile esențiale.

Aceste uleiuri esenţiale pot fi de real ajutor în tratamentul incipient al herpesului, promovând vindecarea și regenerarea suprafeței de piele și buză afectate.

În acest sens, uleiurile esențiale recomandate în tratarea herpesului la gură sunt:

- uleiul de arbore de ceai
- uleiul de cimbru
- uleiul de eucalipt
- uleiul de ravintsara
- uleiul de niaouli

Toate aceste uleiuri esențiale enumerate mai sus au proprietăți antibacteriene și antivirale și pot fi aplicate pe suprafața afectată pentru a opri infecția herpetică de a se extinde și pentru a accelera procesul de reparare al pielii.

În plus, aceste uleiuri esențiale pot reduce timpul de manifestare al infecției herpetice, tocmai datorită acțiunii bactericide puternice.