Idei Modele Oua de Paste pictate manual in mod inedit. Ouă de Paște încondeiate și decorate într-un mod deosebit

Idei deosebite pentru a decora / picta / incondeia ouale de Paste intr-un mod special la tine acasa. 

Există câteva modalități simple și de efect de pictare a oualor de Paste pe care le poți pune cu ușurință în practică, chiar si de catre copii, chiar dacă nu ati mai făcut acest lucru până acum.

1) Ouă încondeiate de Paste cu marker auriu și / sau argintiu

Poți folosi un marker auriu sau argintiu pentru a face diverse modele pe ouăle fierte, fie ele vopsite sau nu.

De asemenea, poți folosi atât markerul auriu, cât și cel argintiu, pentru modele împletite. Efectul va fi deosebit, mai ales pe masa tradițională de Paște.

idei modele de oua de paste pictate acasa cu paiete


2) Ouă de Paste  “îmbrăcate” în paiete

Ouăle îmbrăcate în paiete vor impresiona, în special, fetițele, așa că, dacă ești mamă de fată, poți încerca această idee de decorare a ouălor împreună cu cea mică.

Pentru a “îmbrăca” ouăle în paiete, ai nevoie de:

Câteva ouă fierte, deja vopsite
O pungă medie de paiete (preferabil să nu fie pe ață)
O sticluță de lipici

Acoperă suprafața fiecărui ou cu lipici și prinde paietele, una câte una, de coaja oului. Poți face diverse modele, pe culori. De asemenea, nu este obligatoriu să folosești paiete pe toata suprafața oului, o poți face numai pe o anumită porțiune, iar restul oului poate fi decorat cu alte accesorii din ”arsenalul” fetiței tale, cum ar fi biluțe sau plastilină.

3) Ouă de Paste pastelate

Anul acesta se poartă nuanțele pastelate și degradeurile. De ce nu profiți de acest lucru pentru a colora ouăle în nuanțe pastelate în degrade?

Pentru a face asta, ai nevoie de:

Câteva ouă fierte și răcite
Un tub de frișcă sau de spumă de ras
Un plic de colorant alimentar
Câteva șervețele de hârtie
Un vas

Mai întâi, pune câteva pompe de frișcă sau spumă de ras în vas. Adaugă, apoi, câteva picături de colorant alimentar (poți amesteca 2-3 culori asemănătoare) în bolul cu frișcă/spuma de ras și folosește o scobitoare pentru a întinde colorantul alimentar, fără a-l încorpora în amestec.

Introdu, apoi, ouăle în frișcă, pe rând, unul câte unul, și ai grijă ca frișca sau spuma de ras să cuprindă întreaga suprafață a oului.

Scoate-le, apoi, pe un șervețel, și lasă amestecul de pe ele să stea încă 10 minute. Folosește un alt șervețel pentru a îndepărta frișca sau spuma de ras de pe ou.

Colorantul alimentar va rămâne pe coaja oului în degrade, formând modele amuzante și surprinzătoare.