IMUNITATEA întărită, cel mai bun scut împotriva îmbolnăvirilor. Sfaturi și Recomandări.

Medicii imunologi sunt de părere că atunci când funcționează așa cum trebuie, sistemul imunitar identifică și apoi atacă virusurile, bacteriile și orice alte structuri străine și substanțe dăunătoare, reușind să mențină starea de sănătate a organismului. 

Deoarece diversitatea patogenilor este foarte mare și intrarea în contact cu ei este aproape imposibil de evitat, este esențial să acordăm atenție sporită fortificării imunității.

De cele mai multe ori, pentru întarirea imunității nu-i nevoie decât  de unele modificări simple ale stilului de viață.

RECOMANDĂRI si SFATURI pentru întărirea IMUNITĂȚII
sfaturi santoase intarirea imunitatii prin alimentatie

1. Renunțarea la fumat și consumul frecvent de alcool. Nicotina din fumul de țigară și alcoolul în exces reduc nivelul de celule T, dar și pe cel de limfocite, afectând astfel răspunsul sistemului imunitar la virusuri, bacterii și  fungi.

2. Respectarea programului de somn. Odihna insuficientă nu ne face doar să fim obosiți în timpul zilei, ci și vulnerabili la contractarea virozelor, gripei și altor tipuri de infecții. Pe termen lung, lipsa somnului a fost asociată cu creșterea riscului de apariție a sindromului metabolic

3. Corectarea obiceiurilor alimentare. Nutriția echilibrată este fundamentală pentru un sistem imunitar puternic, întrucât îi pune la dispoziție antioxidanți, vitamine, minerale și oligoelemente, dar și aminoacizi prețioși.

4. Gestionarea stresului. Atunci când suntem stresați în permanență, suntem mult mai vulnerabili la orice tip de boală, deoarece mecanismele de apărare a organismului devin ineficiente sub efectul cascadei de cortizol și adrenalină, așazișii hormoni ai stresului.

5. Realizarea activității fizice regulate. În timp ce sedentarismul subminează activitatea sistemului imunitar,  creșterea ritmului cardiac timp de 20 de minute, de 3 ori pe săptămână, duce la o eficiență sporită a acestuia.