Meniuri pentru cei cu HEMOROIZI recomandate la Masa de Paste

Meniu de Paste pentru hemoroizi. Regim alimentar hemoroizi. Meniuri pentru cei cu hemoroizi. Regim alimentar dupa operatia de hemoroizi. Regim alimentar hemoroizi si fisuri anale. Leacuri batranesti pentru hemoroizi. Carne pt hemoroizi Mic dejun.

Ouăle roșii sunt nelipsite de pe masa de Paște, dar acestea sunt bogate în colesterol, ceea ce ridică un semn de întrebare în rândul persoanelor cu hemoroizi – pot mânca ouă roșii de Paște fără să am probleme?

De ce? Deoarece este importantă este reducerea colesterolului în controlul hemoroizilor. Dieta alimentara a persoanelor cu hemoroizi trebuie să aibă la bază un conținut ridicat de fibre și unul redus de grăsimi nesaturate.

Consumul unui singur ou fiert pe zi este suficient în aceste cazuri, mai ales dacă restul mesei este bogată în verdețuri, precum și în fibre din legume.

Regim alimentar de Paste pentru cei cu hemoroizi

Se recomandă de asemenea evitarea fripturilor de miel sau de porc, a salatelor bogate în maioneză, precum salata boeuf, a drobului sau a stufatului de miel.

În schimb, se pot servi salate ușoare, pește la grătar, legume sote, sosuri aromate, însă nu foarte condimentate cu piper, ardei iute sau boia.

Ca garnituri, la masa de Paste pentru persoanele cu hemoroizi sunt de preferat cartofii noi, cu unt și mărar, de exemplu, o alternativă gustoasă și sănătoasă. 

In schimb la masa de seară se pot servi brânzeturi degresate, alături de ceapă și usturoi verde, salată verde și măsline.

Pentru desert, opțiunile recomandate cuprind fructele de pădure, căpșunele, mai puțin pasca sau alte prăjituri grase, cu brânză și ouă din belsug. 

La cozonac, este indicat persoanelor cu hemoroizi sa se limiteze la o singură felie și, preferabil, să nu o consume cozonac imediat după masa principala.

Carnea de pește reprezintă cea mai bună alternativă alimentara a persoanelor cu hemoroizi pentru carnea de miel sau cea de porc, ambele fiind bogate în colesterol și grăsime, și care se digeră lent.

Prin conținutul bogat de acizi grași Omega-3, alături de minerale, fosfor, iod, fier, consumul de carne de pește ajută în reducerea colesterolului și a trigliceridelor, contribuie la scăderea tensiunii arteriale și ajută la diminuarea proceselor inflamatorii.
noriel.ro