Noua boală INFLAMATORIE la copii care seamănă cu boala Kawasaki păreri împărţite

ALERTĂ MEDICALA! Noua boală inflamatorie care afectează copii din mai multe țări europene: Ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, vorbește de „îngrijorare” și „vigilență”.

Autoritățile sanitare britanice au lansat la rândul lor recent o alertă medicală privind creșterea numărului de copii care prezintă simptome care seamănă cu boala Kawasaki, un sindrom vascular care afectează copii și a cărui cauză nu este stabilită încă.

Dar astfel de cazuri au fost detectate în Italia, Spania, Elveția și Franța, a precizat Olivier Véran.

"Este o alertă pe care am primit-o de la mai multe echipe medicale din Paris", a precizat Ministrul francez al Sănătății, vorbind în Paris de 15 copii de toate vârstele afectaţi de acesta boala inflamatorie.
simptome boala inflamatorie grava la copii in europa

Copii diagnosticaţi cu aceste simptome inflamatorii grave prezintă "simptome de febră, simptome digestive și o inflamare vasculară destul de generalizată care poate provoca o insuficiență cardiacă", dar "din cunoștințele mele niciun copil NU a murit în urma acestor complicații care aparțin unei boli destul de rare și care pot fi însoțite de inflamarea inimii".

Unii dintre acești copii, "în Franța dar și în Anglia, dar nu toți, s-au dovedit purtători ai coronavirusului", a adăugat ministrul francez, care a ţinut să atraga atenţia că în comunitatea medicală există "o anumită îngrijorare și o anumită vigilență".

"Iau toate acestea foarte în serios. Nu avem nicio explicație medicală la acest stadiu. Este vorba de o reacție inflamatorie care declanșează o boală preexistentă la copiii atinși de acest virus sau e vorba de o altă boală infecțioasă? Sunt multe întrebări".a declarat  Olivier Véran.