Persoanele IZOLATE dezvolta BOLI grave Psihice si Fizice daca nu fac sport si sunt pesimiste

Cercetători de la Universitatea din Adelaide, Universitatea din Tongji și Universitatea din Sydney sunt de parere ca persoanele aflate in IZOLARE pot dezvolta probleme grave de sanatate fizica si psihica.

Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele aflate in izolare acasa din cazua pandemiei de Covid-19 care facea putin sport si aveau o atitudine pesimista fata de viata de zi cu zi,

Astfel, cercetători de la Universitatea din Adelaide, Universitatea din Tongji și Universitatea din Sydney au vorbit cu 369 de adulți din 64 de orașe din China care au petrecut o lună la domiciliu în luna februarie 2020.

Acestuia au descoperit că persoanele cu boli cronice precum și cei care au încetat să lucreze în această perioadă aveau un risc mai mare de complicații de sănătate fizică și mentală.
izolarea provoaca boli grave mentale si psihice

Dintre persoanele studiate, puțin peste 25% au lucrat de la birou, 38% de acasă, iar 25% au încetat munca în luna februarie când s-a desfășurat studiul.

Publicată în jurnalul științific Psychiatry Research, cercetarea arată că adulții care locuiesc în zone afectate major de noul coronavirus sunt mult mai puțin mulțumiți de propria viață. 

Acest rezultat a apărut în special în cazul persoanelor diagnosticate cu boli cronice.

Pentru mulți munca era asociată cu rutina zilnică și cu un țel, lucru care pentru mulți a fost dat peste cap.

Un alt rezultat interesant al studierii persoanelor aflate in izolare vizează activitatea fizică. 

În timp ce persoanele care făceau sport aproximativ 30 minute pe zi în perioada închiderii la domiciliu aveau o vedere optimistă asupra vieții cei care practicau o activitate fizică pentru mai mult de 2,5 ore pe zi erau mult mai pesimiști asupra viitorului. 

Autorii studiului leagă un nivel mai activ de viață cu o frustrare resimțită mai profund pe fondul restricțiilor.