PLATA facturile la apă, energie, gaze, gunoi, cablu, internet AMANATA 3 luni prin LEGE

Vesti bune!  Legea amânării plății facturilor a trecut de Parlament. Astfel conform legii facturile la apă, energie electrica, gaze, gunoi, cablu, internet fix se suspendă 3 luni!

Interesant este faptul ca Liberalii au votat contra si au anuntat ca vor ataca legea amanarii platii facturilor  la CCR.

Camera Deputaților a adoptat vineri 3 aprilie 2020, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede amânarea pentru o perioadă de trei luni a plății utilităților pentru următoarele utilități: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internetx fi, cablu TV.

lege suspendare plata facturilor la apa gaze energie electrica

ATENTIE! NU intra in legea amanarii platii facturilor si nu se prevede amanarea platii pentru serviciile de voce și date mobile, aici facturile trebuie achitate in continuare potrivit actului normativ.

Au fost 243 de voturi pentru, 81 de voturi contra si 3 abtineri.

Legea amanarii platii facturilor la apa, energie, gaz, cablu si internet fix mai trebuie promulgată de seful statului ca sa intre in vigoare si pana atunci nu se aplica.

Iata ce prevede noua lege a suspendarii pentru 3 luni a platii facturilor la apa, gaz, energie electrica si internet fix:

Art. 4.- (1) La cererea beneficiarului, persoană fizică afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autoritățile competente, pe perioada stării de urgență sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile.

(2) La expirarea perioadei de 3 luni menționate la alin.(1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.