Treceți la conținutul principal

SFATURI cum sa faci CUMPARATURI ONLINE in siguranta maxima fara teama ca vei fi inselat

Iata cateva recomandari si sfaturi despre cum poti face cumparaturi online in siguranta fara teama ca poti fi victima fraudelor bancare.

Odată ce plățile online au crescut ca valoare și ca număr, ne dorim cu toții ca acestea să se proceseze în condiții de siguranță maximă pentru toţi clienţii.

Astfel, procesatorii de plăți, băncile și celelalte instituții financiare lucrează cot la cot pentru a asigura securitatea plăților online și pentru a preveni fraudele, pentru a proteja datele deținătorilor de carduri şi alte instrumente de plată moderne.

a. Folosiți un mod rapid și sigur de identificare

Conform reglementărilor europene, instituțiile bancare și procesatorii de plăți online sunt obligați să pună la dispoziție mai multe elemente de identificare atunci când se operează plăți online.
sfaturi recomandari cum sa faci cumparaturi online in siguranta cu cardul

Prin urmare, setați asemenea metode de siguranță, fie că e vorba de autentificări biometrice sau prin SMS.

b. Căutați adrese de internet sigure

Cel mai simplu și mai eficient mod de a face acest lucru, este de a urmări în browser, linkul magazinului de la care ne dorim să facem achiziții.

Cautați adresele URL care încep cu HTTPS, ceea ce semnifică din start o conexiune sigură.

c. Activați serviciile de alerte

Majoritatea băncilor oferă asemenea servicii de alerte, fie pe telefon fie prin email, de fiecare dată când se operează o tranzacție din cardul vostru.

Dacă nu aveți asemenea servicii, activați-le pentru a putea naviga și plăti în siguranță și pentru a preveni eventualele furturi de date bancare.

d. Fiți atenți la potențialele tentative de phishing

Mare atenție la mesajele și emailurile nesolicitate.

Verificați întotdeauna dacă adresa pe care ați intrat este cu adevărat cea la care vă așteptați, verificați să nu fi intrat pe o pagină care imită doar pagina oficială a sitului pe care doriți să îl accesați.

e. Folosiți token-uri și servicii de plată cu un singur clic


Când vă înrolați cardul în telefon și în unele aplicații ale comercianților, datele cardului vostru. sunt adesea înlocuite cu un „token” digital, adică detaliile cardului nu sunt stocate, ceea ce crește nivelul de securitate.

Unii comercianți oferă opțiunea de a face plăți cu un singur clic, ceea ce înseamnă că trebuie doar să configurați serviciul, să dovediți că sunteți deținătorul cardului și apoi puteți face cumpărături online simplu, fără a fi nevoie să introduceți detaliile cardului la fiecare plată.
MAI POTI CITI