SOC! Arhiepiscopul PIMEN confirmat pozitiv la CORONAVIRYS

Stirea de ultima ora a serii: Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a confirmat luni seară Grupul de Comunicare Strategică.

Arhiepiscopul Pimen va fi transferat la București, la Institul Matei Balș, cu un elicopter, împreună cu un alpt pacient diagnosticat si el cu COVID-19.

Surse medicale au afirmat că s-a luat această decizie deoarece ÎPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua cu ușurință spre o formă severă, având în vedere vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului Sucevei si Radautilor.

wiki arihiepiscop pimen covid 19


Biografie IPS Pimen

Pe numele de laic Pimen Zainea (nascut pe data de 25 august 1929, Grebănu, judeţul Buzău), IPS PIMEN este un cleric ortodox român, care îndeplineşte în prezent rangul de arhiepiscop ortodox al Sucevei şi Rădăuţilor, începând din anul 1991.

Pimen Zainea a fost tuns în monahism la Mănăstirea Neamţ la 10 martie 1951 sub numele Pimen, fiind hirotonit ierodiacon (1951) şi apoi ieromonah (195

La data de 24 ianuarie 1991, PS Pimen Suceveanul a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, fiind instalat ca episcop la Suceava la 3 martie 1991.