VACCINUL COVID-19: Johnson & Johnson a identificat un candidat principal.

Vesti bune in cursa pentru dezvoltarea unui VACCIN pentru noul CORONAVIRUS! Compania Johnson & Johnson a identificat un candidat principal pentru Vaccinul COVID-19.

Compania Johnson & Johnson prin divizia medicala a iniţiat eforturile de cercetare a diferitelor potenţiale vaccinuri candidate în luna ianuarie 2020, de îndată ce secvenţa noului coronavirus (Covid-19) a devenit disponibilă.

Echipe de cercetare din cadrul Janssen, în colaborare cu Centrul Medical Beth Israel Deaconess, parte a Şcolii de Medicină Harvard, au realizat şi testat mai mulţi candidaţi pentru vaccin folosind tehnologia AdVac® Janssen

pareri optimiste vaccin covid 19 johnson & jonhson

Prin colaborări cu oameni de ştiinţă din cadrul mai multor instituţii academice, variante diferite de vaccin au fost apoi testate pentru a le identifica pe cele cu potenţialul cel mai bun în generarea unui răspuns imun în cadrul testelor preclinice. 

Tehnologiile AdVac® și PER.C6® oferă capacitatea de a dezvolta rapid noi candidați pentru vaccin și de a producerea rapida a candidatului vaccinului optim.

În urma acestui demers, divizia medicala Johnson & Johnson a identificat un candidat principal pentru vaccinul COVID-19 (cu două variante de rezervă), ceea ce duce la primele etape de producţie.

Cu un parcurs accelerat, Compania şi-a propus să iniţieze studiul de fază 1 în luna septembrie 2020, iar datele clinice privind siguranţa şi eficacitatea acestuia se estimează a fi disponibile până la sfârşitul anului.

Acest proces ar permite o disponibilitate a vaccinului pentru folosire în regim de urgenţă la începutul lui 2021.

Daca este sa facem o comparaţie, procesul obişnuit de dezvoltare a unui vaccin presupune un număr de stadii diferite de cercetare, pe o perioadă de 5-7 ani, înainte ca un candidat să fie abia luat în considerare pentru aprobare.

Compania Johnson & Johnson  se aşteaptă să iniţieze studiile clinice umane pentru acest vaccin pentru noul coronavirus până în septembrie 2020 şi anticipează că primele loturi de vaccin Covid-19 ar putea fi disponibile pentru aprobarea accelerată de punere pe piaţă la începutul lui 2021, proces semnificativ accelerat faţă de termenele obişnuite de dezvoltare ale unui vaccin.