Wiki Kim Yo Jong sora lui Kim Jong Un: biografie, varsta, zodie, sot

Conform biografiei sora lui Kim Jong Un, Kim Yo Jong are varsta de 31 de ani și a studiat în Elveția.

Născută pe 26 septembrie 1988 (zodia Balanta), despre Kim Yo Jong se spune că are o relație foarte strânsă cu fratele sau Kim Jong-un de la o vârstă fragedă. Amandoi fratii au studiat împreună în Elveția între 1996 și 2000.

Sora dictatorului nord coreean, Kim Yo Jong este cel mai mic copil al liderului coreean Kim Jong II cu fosta dansatoare Ko Yong Hui. 

Aceasta a fost educată în aceeași școală din Elveția în care a studiat și Kim Jong. Kim Yo s-a întors însă în Coreea de Nord după ce a terminat ceea ce echivalează cu clasa a șasea.
Kim Yo Jong biografie zodie inaltime

Nimeni nu știe precis ce a făcut Kim Yo Jong între anii 2000 și 2007. 

Prima sa apariție publică a lui Kim Yo Jong a fost la moartea lui Kim Jong II, în 2011.

În anii următori, aceasta a avut un rol semnificativ în a-l ajuta pe Kim Jong Un să preia puterea, după moartea tatălui lor, Kim Jong II.

Kim Yo Jong este căsătorită cu Choe Song, fiul oficialului militar din Coreea de Nord și politician, Choe Ryong-hae, și ar avea cel puțin un copil născut în mai 2015.

Dar în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă s-a scris că Yo Jong era însărcinată cu cel de-al doilea copil.

În mod oficial, ea este membră a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc. neoficial, este șefa de cabinet a fratelui său şi controlează pozițiile cheie din partidul comunist unic nord-coreean.

Kim Yo Jong a fost mâna dreaptă a fratelui său când acesta a semnat cu Trump un acord prin care Coreea de Nord își anunța intențiile de denuclearizare. 

Kim Yo Jong a stârnit curiozitatea când a schimbat stiloul dat de organizatorii summit-ului cu propriul ei stilou. Nu este clar de ce, dar se pare că a fost vorba de o măsură de securitate.

În februarie 2019, Kim Yo Jong a apărut din nou pe prima pagină, după ce a fost surprinsă ținând scrumiera de cristal a fratelui său, în timp ce dictatorul fuma în trenul lui personal, în timpul unei călătorii în Vietnam.