CAFEAUA Resetează Creierul și are efect Extraordinar benefic asupra funcţilor cerebrale

Cafeaua beneficii extraordinare pentru organism și in special pentru CREIER. Beneficiile cafelei naturale pentru creier au fost din nou evidențiate într-un nou studiu medical efectuat la Universitatea Stanford.

Cafeaua, una dintre cele mai populare băuturi are numeroase efecte benefice pentru organism dovedite cu studii, de-a lungul timpului.

De curând un experiment clinic inedit a arătat ce efect extraordinar are cafeaua asupra creierului.

Un cercetător a acceptat să-i fie făcut RMN la creier de două ori pe săptămână, timp de 18 luni. Rezultatele au demonstrat un efect incredibil al cofeinei asupra funcțiilor cerebrale.
cafeaua beneficii pentru organism la ce este buna cafeaua

Scanarea RMN a înregistrat, de-a lungul timpului, anumite modificări mici care nu au mai fost observate înainte. O ceaşcă de cafea la micul dejun este capabilă să modifice comportamentul creierului.

Profesorul Russell Poldrack, de la Universitatea Stanford, a început cercetarea propriului creier la Universitatea din Texas.

Urmărind comportamentul cerebral timp de 18 luni, Poldrack a fost în stare să se aprofundeze în studiul connectome-ului (connectomul include reţeaua de senzori motrici şi senzoriali), a conexiunilor şi a modului de comunicare dintre cele două emisfere cerebrale.

 A mai fost cercetată şi relaţia dintre funcţia cerebrală şi expresia genelor. Pentru aceasta, Poldrack a postit şi a colectat probe de sânge în fiecare zi de marţi.

Profesorului Poldrack i-au fost făcută şi analiza imagistică RMN. El închidea ochii şi i se fotografia creierul în fiecare secundă timp de 10 minute.

Odată ce au fost obţinut datele, cercetătorii au putut să iți facă şi câteva idei despre care anume regiuni ale creierului comunică între ele şi dacă interconexiunea lor se modifică în timp. Acest lucru ne poate spune despre conectivitatea existentă în diferite reţele neuronale.

În zilele în care Poldrack a postit, creierul a arătat diferite niveluri de conectivitate din cauza lipsei de cofeină.

A fost cu totul neaşteptat să descoperim că atunci când creierul are mai puţină cofeină îşi schimbă modelele de conectivitate. Datorită unui nivel scăzut de cofeină, legătura dintre reţeaua motorică şi cea somatosenzorială se intensifică. Noi nu ştim dacă e bine sau nu, dar este interesant faptul că acestea zone comunică între ele într-un ritm latent”, a declarat Profesorul Russell Poldrack.

Topicuri conexe: cafea beneficii si contraindicatii, cafea beneficii pentru sanatate,cafea beneficii pentru organism, cafeaua beneficii pentru organis.