Treceți la conținutul principal

Când putem începe să facem REZERVĂRI la PENSIUNILE din România în 2020

De la rezervări pensiuni Poiana Braşov şi cazare pensiuni Eforie Nord la rezervari pensiuni Maramureş si Bucovina, proprietarii de pensiuni spun că au început să sune telefoanele turiștilor pentru rezervări, dar încă nu știu ce să le răspundă acestora.

Guvernul nu are încă niște reguli clare, în condițiile în care nu știe cum va evolua pandemia în perioadă stării de alertă.

Problema e că turiștii încep să-și facă rezervări, proprietarii de pensiuni sunt disperați să le onoreze, dar în același timp se tem să nu ia amenzi de la autorități.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate trendurile afacerile locale şi internaţionale din turism.

cum se fac rezervarile pentru cazare la pensiuni 2020

Specialiţii din industria turismului sunt de părere că noul trend al anului 2020 îl reprezintă turismul național.

Atât din motive practice (nu e încă foarte clar ce va însemna din punct de vedere birocratic trecerea graniței), dar și din motive de siguranță: turiştii vor prefera să plece în vacanță cât mai aproape de casă și, cel mai bine, în propria țară.

Sezonul turistic 2020 se deschide teoretic în data de 1 iunie, adică peste câteva zile. 

Şi în acest moment, unitățile de cazare, inclusiv pensiunile agroturistice, sunt deschise, potrivit legii, dar doar pentru călătorii în interes de serviciu.

Sau pentru persoanele care fac drumeții sau călătorii în aer liber.

Dar, foarte important: dacă te cazezi undeva în România, nu vei avea unde să mănânci. Pentru că toate restaurantele sunt închise.

De exemplu, asociația Eco Maramureș are în rețea 24 de pensiuni, înscrise ca destinații ecologice. 

În total, în toată zona cuprinsă între localitatea Mara, muntele Creasta Cocoșului și râul Cosău (arie numită Eco Maramureș) sunt 89 de pensiuni.

Proprietarii de pensiuni așteaptă să vadă ce se întâmplă, mai ales că toţi sunt siguri că cei care și-au depus dosarele pentru ajutoare de la stat (salariații pentru șomaj tehnic, PFA-urile etc) vor fi verificați.

Unul nu va scăpa de controale de la ANAF sau de la DSP. Deci nimeni nu vrea să riște să încalce legea care a instituit starea de alertă.

Singurii care pot primi turiști și în acest moment, nu numai după 1 iunie, sunt proprietarii înregistrați ca și căsuțe individuale de închiriat.

În concluzie, putem să ne facem rezervări de vacanță la pensiunile din Maramureș, Brașov, Sibiu sau în celelalte destinații agro sau ecoturistice din România? 

DA, dar încă ne aflăm sub semnul incertitudinii.
MAI POTI CITI