Cu cât au crescut AVERILE lui Mark Zuckerberg și Jeff Bezos în timpul PANDEMIEI de coronavirus

În perioada 1 ianuarie - 10 aprilie 2020 34 dintre primii miliardari ai Americii şi-au crescut averile nete cu zeci de milioane de dolari. 

Potrivit raportului întocmit de 'Institute for Policy Studies Program for Inequality, opt dintre ei, între care Bezos, fondatorul Zoom Eric Yuan şi Elon Musk au înregistrat o creştere de 1 miliard de dolari în averea lor netă totală.

Mai mult, între lunile martie şi mai 2020 averea lui Jeff Bezos (Amazon) a crescut cu mai mult de 30%, iar cea a lui Mark Zuckerberg (Facebook), cu peste 46%.

care este averea miliardarilor americani dupa pandemie


Începând din 16 martie 2020, odată cu primele măsuri de izolare în SUA, valoarea acţiunilor Facebook a crescut cu circa 60%, cea a Amazon cu 45%, valoarea acţiunile Netflix a crescut la rândul ei cu 46% şi cea a companiei Apple cu 31%.

Iar această evoluţie nu pare să se oprească, întrucât acţiunile Amazon şi Facebook au atins săptămâna aceasta maximul lor istoric.

În schimb, miliardarii din sectoarele turistic sau din cel al comerţului cu amănuntul şi-au văzut averile topindu-se în această perioadă, aceste sectoare fiind printre cele mai afectate de restricţiile antiepidemice.