Deficitul de ZINC in organism simptome. Păreri DIETĂ lipsa de zinc in organism.

Lipsa de zinc in organism dietă recomandată, deficitul de zinc in organism tratament, carenta de zinc semne şi simptome.

Semne și simptome ale deficitului de zinc

Pentru că zincul joacă un rol atât de important în organism, simptomele deficitului de zinc pot apărea în numeroase feluri.

Unele dintre cele mai comune semne ale lipsei de zinc sunt: diareea, căderea părului, apariția afecţiunilor de piele sau de vedere, impotenţa şi scăderea apetitului.

În plus, gândirea înceţoşată, pierderea în greutate şi îmbolnăvirea frecvent, din cauza slăbirii sistemului imunitar, pot fi şi ele simptome ale deficitului de zinc în organism.

tratament dieta lipsa de zinc in organism

De asemenea, copiii care nu consumă suficient zinc se pot confrunta cu o creştere lentă, pierderea apetitului şi dispoziţii proaste. 

Pe de altă parte, adulţii în vârstă, un grup expus riscului crescut din cauza unei diete alimentare necorespunzătoare, deficitul de fier apare sub forma problemelor de gândire şi slăbirea sistemului imunitar.

O lipsa de zinc NU este o urgenta medicala. Însă dacă esti insarcinata sau alăptezi la sân si suspectezi ca ai o lipsa de zinc, este extrem de important sa abordezi problema imediat, deoarece zincul este esențial pentru o dezvoltare sănătoasa si armonioasa a bebelușului in uter.

Cele mai bune surse de zinc pentru dietă

Aproape orice ai mânca conţine zinc însă, cantitatea ideală pe care organismul o poate extrage cu uşurinţă se regăseşte în anumite grupe de alimente.

Pe lângă scoici, dacă urmezi o dietă carnivoră sau omnivora, riscul de a te confrunta cu deficit de zinc este foarte mic.

Cerealele integrale conţin şi ele la rândul lor zinc, motiv pentru care sunt alegerea ideală pentru micul dejun.

Tratamentul pe termen lung pentru lipsa de zinc incepe cu unele modificari in alimentatia pacientului.

Pentru început, pentru a corecta lipsa zincului în organism trebuie sa începi sa mănânci mai multe alimente precum:

➤carnea rosie
➤carnea de pasare (de curte)
➤seminte
➤germeni de grau
➤orez salbatic
➤stridii
➤fasole de tot felul
➤mazăre
➤caju
➤migdale.

Desigur poţi apela şi la numeroasele suplimente cu ZINC care sunt disponibile în farmacii şi magazine naturiste. Însă corectarea deficitului de zinc este ideal a se face prin alimentaţie.