Treceți la conținutul principal

LISTĂ RESTAURANTE BUCUREȘTI in top. Restaurante elegante din Bucureşti cu meniu italian, grecesc, vegan.

Listă restaurante Bucureşti accesibile, restaurante bucuresti cu muzica de petrecere, restaurante cu specific București cu meniu italian, vegan, grecesc, chinezesc, indian etc.

Vă prezentăm câteva dintre restaurantele preferate de către turiştii care ajung in Braşov si desigur  brașoveni.

Restaurantele din Bucureşti, unde mâncarea și servirea sunt ireproșabile, şi care au primit voturi și păreri chiar de la cei care le-au călcat pragul.

1) Restaurantul OSHO din Bucureşti

Adresă: bd. Primăverii, 19-21

Orar de lucru: de luni până vineri – de la 10:30 până la 23:00, sâmbătă – de la 10:00 până la 00:00, duminică – de la 10:00 până la 22:00

Specific Osho: restaurant cu meniu specific american

meniu restaurante elegante bucuresti

Osho este primul mare steakhouse din București, cu brand.

Restaurantul Osho este situat la parterul unui bloc nou construit pe bulevardul Primăverii, chiar lângă Institutul Diplomatic. Are câteva săli înăuntru și două terase. În spate sunt grătarele și mese de gătit la vedere.

Meniul de la Osho este tipic american, cu vită ca ofertă principală. Au Black Angus și Wagyu, iar prețurile nu sunt mici.

2) Restaurant La Cave De Bucarest

Adresă: str. Mărgelelor, 139-143

Orar de lucru: zilnic, de la 12:00 până la 22:00

Specific restaurant La Cave De Bucarest: restaurant cu specific francez

Este un restaurant cu muzică live din București, al cărui design a fost realizat de nimeni altul decât celebrul Jean Grisoni.

Restaurantul La Cave De Bucarest colaborează cu Chef Lionel Giraud din Narbonne, de la restaurantul Table de St. Crescent, Franța.

La Cave de Bucarest există un meniu cu bucătărie fină: trei antreuri, trei feluri de pește, trei cu carne, trei deserturi și un meniu special pentru copii.

O parte dintre ele sunt din meniul lui Thomas Parnaud, primul șef-bucătar al restaurantului, culinar de școală veche: supă cremă de ciuperci, tartar de ciuperci și șuncă spaniolă, piept de rață cu țelină și cu un sos de muștar de Dijon.

3) Restaurant Ganesha Caffe & Garden

Adresă: str. Barbu Văcărescu, 71-73

Orar de lucru: luni-vineri – de la 10:00 până la 02:00, în weekend – de la 10:00 până la 03:00

Specific Ganesha Caffe & Garden: restaurant cu specific indian

Ganesha Caffe & Garden este unul dintre cele mai scumpe restaurante din capitală. Ambientul este inspirit din cultura orientală și legenda zeității Ganesha.

Decorul este conceput în totalitate manual, fiecare camera întâmpinând oaspeții cu picturi impresionante ce dezvăluie povestea culturii indiene. Aici se servește renumita narghilea cu gheață.

Fiind un restaurant cu grădină din București, locația vă întâmpină cu un spectacol de lumini, trandafiri indieni, brăduți argintii.

Pergolele din lemn masiv, alături de băncile și scaunele îmbrăcate în țesături orientale, precum și muzica de același gen, îl pot transforma cu ușurință în unul din cele mai intime restaurante elegante din București.

4) Restaurant Mesogios Seafood Primaverii

Adresă: str. Heleșteului, 30

Orar de lucru: zilnic, de la 12:00 până la 00:30

Specific Mesogios Seafood Primaverii: restaurant cu specific pescăresc

Restaurantul Mesogios Seafood Primaverii a fost votat drept cel mai bun restaurant de pește și fructe de mare din București. Mesogios înseamnă mediteranean în limba greacă veche, mai exact, “ceea ce se află între pământuri”.

Bucătarii Mesogios Seafood Primaverii reproduc rețetele originale grecești, născute în taverne, transmise din generație în generație și savurate de mii de turiști și localnici.

Fructele de mare proaspete sunt alese chiar din piețele de pește grecești.

5) Restaurant Grădina Eden

Adresă: str. Calea Victoriei, 107

Orar de lucru: luni-vineri – de la 16:00 până la 03:00, weekend – de la 12:00 până la 03:00 (închisă în timpul iernii)

Specific Grădina Eden: restaurant cu specific internațional

Imensa terasă de grădină sub copaci a fost deschisă în iulie 2013. Este un spațiu perfect pentru întâlnirile cu prietenii sau pentru ieșirile cu copiii în București. Capacitatea grădinii este de cel puțin 400 de oameni.

Mobilierul de la Grădina Eden este divers.

De la mese și scaune din lemn, specifice teraselor, până la hamace, perne, pufuri, gard împletit din nuiele și chiar nisip. Este un design de vacanță, bineînțeles!

Un alt factor boem al Grădinii Eden constă în existența numeroaselor mese de mari dimensiuni, la care stau persoane care nu se cunosc.

Meniul Grădina Eden este alcătuit din street food cu 3-4 variante de mâncăruri. O porție de mâncare este în medie în jur de 25 de lei.

6) Restaurant Gyros Thessalonikis

Adresă: str. Garboveni, 2

Orar de lucru: non-stop

Specific Gyros Thessalonikis: restaurant cu specific grecesc

Este un restaurant non-stop din București. Pe lângă sandwich-uri și burgeri, veți găsi salate, supe, deserturi și diverse bunătăți grecești precum tzatziki și feta cu tot felul de sosuri.

Dacă “sufletul nu cere” pită sau burger, întotdeauna vă poate îndepărta foamea o gyrospizza.

7) Restaurant VegUp

Adresă: str. Calea Floreasca, 169

Orar de lucru: de luni până vineri, de la 08:30 până la 16:00 (vineri până la 15:00)

Specific VegUp: restaurant cu specific vegetarian

Este o opțiune vegetariană tip autoservire din nordul Bucureștiului, oferind o selecție vegetariană de preparate clasice românești. Îl găsiți la subsolul clădirilor Floreasca, vis-à-vis de Promenada Mall.

A fost deschis în anul 2016 și era primul restaurant cu meniuri vegane, raw-vegane și ovo-lacto-vegetariene.

Meniul se schimbă zilnic. Îl puteți consulta pe pagina lor de Facebook, alături de ingredientele folosite pentru preparate, valorile nutriționale ale acestora și alte sfaturi oferite de Loredana Diaconu, medicul nutriționist care colaborează cu VegUp.

Prețurile sunt foarte accesibile. De exemplu, pentru o supă cremă de mazăre galbenă, sarmale cu carne de soia, smântână și mămăligă, budincă de semințe de chia și vișine și o limonadă veți achita cam 35 de lei.
MAI POTI CITI