Mihai Tudose atacă refuzul Guvernului de a deschide turismul către Grecia și Bulgaria. România izolată. Cum își bate joc Guvernul de turism și de țările prietene.

România izolată. Cum își bate joc Guvernul de turism și de țările prietene în viziunea europarlamentarului Mihai Tudose.

A trecut o săptămână de la reuniunea cvadrilaterală a premierilor României, Bulgariei, Greciei și a președintelui Serbiei pentru coordonarea eliminării restricțiilor de circulație. S-a discutat despre un plan comun al măsurilor de relaxare.

După videoconferință, cele trei țări din vecinătatea României au anunțat că își deschid granițele între ele pentru turiști, începând de la 1 iunie.

Statele baltice au eliminat restricțiile de la granițele care le despart. Ţări ca Austria, Cehia, Slovacia și Ungaria au decis, de asemenea, să acționeze în mod asociat pentru redeschidere completă.

mihai tudose wiki politic facebook

Culmea este că România a refuzat să se alăture demersului, în condițiile în care Serbia are de cinci ori mai puțini morți de coronavirus decât România, Grecia de 7 ori mai puține victime, iar Bulgaria de zece ori mai puține.

Dar Grecia n-a ezitat să ne pună pe lista celor 19 țări din care primește turiști. Vasăzică ei nu se tem să ne primească, dar noi nu și nu, stăm, vrem-nu vrem, pe litoralul nostru.

"Nu dăm coronavirus la străini, îl împărțim între noi! Îmi pare rău să constat că amatorismul duce de râpă un proiect regional la nașterea căruia am contribuit, pe vremea când eram prim-ministru." a scris Mihai Tudose pe contul său oficial de Facebook!

Mihai Tudose solicită Guvernului României să facă un efort urgent de ieșire din bâlbăială și să decidă alăturarea imediată a României la inițiativa regională de revenire la normalitatea transportului și turismului transfrontalier.