MIROS urat mașina de spalat forum. Scapa de mirosul URAT din masina de SPALAT

Miros urat mașina de spalat forum sfaturi utile si recomandari practice cum să scapi de mirosul urât din maşina de spălat.

Mașina de spălat rufe are un miros neplăcut. Cum se curăță mașina de spălat rufe ca nu facă mucegai.

Mașina de spălat poate să capete un miros urât.

Dacă rufele tale miros neplăcut când le scoți din mașina de spălat, aceasta se poate datora mai multor factori.

Mirosul urat din masina de spalat poate fi cauzat de faptul că speli rufe la temperaturi scăzute în mod regulat sau dozând greșit detergentul.

Miros urat mașina de spalat forum curatare cu otet

Dacă simţi că în maşina de spălat se formează un miros neplăcut, care aduce a mucegai, poţi adăuga câţiva stropi de ulei esenţial de lavandă sau arbore de ceai în compartimentul pentru detergent înainte de a porni ciclul de spălare.

Sau poți adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu după ce ai introdus detergentul în compartimentul aferent şi observă cum mirosurile neplăcute dispar ca prin minune.

Rufele spălate care nu sunt scoase din tambur la sfârșitul programului pot căpăta rapid mirosuri neplăcute.

Țesăturile moderne respirabile, cum ar fi cele folosite pentru îmbrăcămintea sportivă sau textilele speciale care se spală la mașină trebuie să fie spălate cu un detergent adecvat, pentru a îndepărta complet bacteriile.

Bacteriile sunt responsabile atât pentru apariția mirosurilor textilelor, cât și pentru mirosul care apare în mașina de spălat. Îți recomandăm să folosești un balsam de rufe igienic pentru a evita acest lucru.

ATENTIE! Bacteriile si mucegaiul se pot depune pe pliurile sigiliului cauciucat care izolează marginea găurii prin care se introduci rufele în mașina de spălat si care ajuta la închiderea ușii.

Dupa un numar de 2-3 spălări verificați daca acest sigiliu  are nevoie de curățare – procedând astfel veti preveni depunerea si descompunerea de bacterii si mucegai.

Lăsând ușa deschisa după ce ati scos rufele din mașina de spălat, permiți aerului sa circule in interior si ajuti la prevenirea înmulțirii bacteriilor si mucegaiului care provoacă mirosul urat..

La fel ar fi recomandat sa faceți si pentru sertarul mașinii de spălat pe unde se introduc detergenții de spalare.