RECENZIE Tulburările de atenție la copii. Carte cu sfaturi pentru îngrijirea copilului cu tulburări de atenție.

Sa ne facem o părere despre cartea de psihologie a emoțiilor, Tulburările de atenție la copii scrisa de autorii Guy Willems, Jacques Thomas, Celia Vaz-Cerniglia, un excelent ghid pentru îngrijirea copilului cu diagnosticat cu tulburări de atenție apreciat in recenziilor de pe forumuri.

Cele mai bune recomandări despre cartea Tulburările de atenție la copii oferite de noi conform review-urilor și părerile cititorilor care au achiziționat deja această carte fie PDF fie tipărită.

Chiar dacă ați găsit cartea Tulburările de atenție la copii scrisa - Guy Willems, Jacques Thomas, Celia Vaz-Cernigliai  în format pdf sau epub la download pe internet pe pe un site sau torrent, noi recomandăm să dai dai dovadă de apreciere față de autori și să o cumperi. 

O carte pdf sau pe hârtie costă foarte puțin in comparație cu valoarea pe care o oferă! Nu mai amintim partea legala, deoarece probabil știți deja ca pirateria cărților în format pdf este ilegală.

Scurtă recenzie cartea Tulburările de atenție la copii scrisa de autorii Guy Willems, Jacques Thomas, Celia Vaz-Cernigli


Distrat, adesea agitat, copilul cu tulburări de atenție nu se poate concentra pentru a răspunde solicitărilor părinților sau profesorilor, este descurajat de reproșurile si criticile acestora si are o stima de sine diminuata.

Principalul simptom al tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție este inaplicabilitatea copiilor de a fi atenti, acestia având probleme in a asculta un interlocutor, in a urma indicații sau in a avea grija de lucrurile personale. Acestia viseaza cu ochii deschisi si fac foarte multe greseli din neatenție.

PDF Tulburarile de atentie la copii pareri forum parinti


Psihologul care are in grija un astfel de copil trebuie sa stie sa detecteze semnele deficitului de atenție, sa facă distincția intre tulburarile de atentie si tulburările limbajului scris-citit, sa găsească soluții in cazul dificultăților de memorare.

Problema comuna a acestor copii cu tulburari de atentie nu este insa lipsa capacitatii de concentrare a atentiei, ci lipsa capacitatii de selectie si prioritizare a stimulilor.

De fapt, ei acorda prea multa atentie la mai multe lucruri simultan (ex: zgomotul de afara, miscarile colegului de banca, tabloul de pe perete, bazaitul unei insecte etc).

Pe baza informațiilor oferite de psihologie, stiintele cognitive si pedagogie, volumul propune metode de analiza a mediului familial si școlar, metode de evaluare si tratament, precum si activitati practice, oferind psihologilor, logopezilor, pediatrilor si parintilor un ghid util pentru ingrijirea copilului cu tulburari de atentie.

Din cuprinsul cărții Tulburările de atentie la copii de Guy Willems, Jacques Thomas, Celia Vaz-Cerniglia: Atenția. Istoric, origine, concepte • Tulburările de atentie si sentimentul de inferioritate • Chestionare, scale de evaluare • Efectuarea testelor psihologice • Cazuri clinice • Tratamentul de tip psihanalitic • Tratamentul de tip cognitiv-comportamental • Exercitii pedagogice • Limbajul, ortofonia si tulburarile de invatare • Jocul, un bun mijloc de dezvoltare a atentiei copilului • Sfaturi practice pentru cadrele didactice

Caseta tehnica volumul Tulburarile de atentie la copii Guy Willems, Jacques Thomas, Celia Vaz-Cerniglia

Categorii: Psihologia emotiilor
Traducatori: Irinel Antoniu
Limba: Romana
Data publicării: 2011
Editura: Polirom
Tip copertă: Paperback
Nr Pag: 288
ISBN: 9789734620760

Ca să înțelegeți mai bine, cărțile din categoria eBooks sunt în format digital iar cele din categoria Carte sunt in format clasic. 

O parte dintre cărțile in format clasic, ofera un preview gratuit din care puteți vedea in mare despre ce este vorba si să citiți câteva pagini din cartea respectiva, iar mai  apoi, dacă este ceea ce căutați să o cumpărați.

Cărțile PDF pot fi citite atât cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descărcate. Două programe foarte bune pentru citit cărti pdf sunt Acrobat Reader și Foxit Reader.