Treceți la conținutul principal

RECENZIE Tulburarile de atentie la copii, un ghid util pentru ingrijirea copilului cu tulburari de atentie.

Sa ne facem o parere despre cartea de psihologie a emotiilor, Tulburarile de atentie la copii scrisa de autorii Guy Willems, Jacques Thomas, Celia Vaz-Cerniglia, un excelent ghid pentru ingrijirea copilului cu diagnosticat cu tulburari de atentie apreciat in recenziilor de pe forumuri.

Distrat, adesea agitat, copilul cu tulburari de atentie nu se poate concentra pentru a raspunde solicitarilor parintilor sau profesorilor, este descurajat de reprosurile si criticile acestora si are o stima de sine diminuata.

Principalul simptom al tulburarii de hiperactivitate cu deficit de atentie este incapabilitatea copiilor de a fi atenti, acestia avand probleme in a asculta un interlocutor, in a urma indicatii sau in a avea grija de lucrurile personale. Acestia viseaza cu ochii deschisi si fac foarte multe greseli din neatentie.

Tulburarile de atentie la copii pareri forum parinti


Psihologul care are in grija un astfel de copil trebuie sa stie sa detecteze semnele deficitului de atentie, sa faca distinctia intre tulburarile de atentie si tulburarile limbajului scris-citit, sa gaseasca solutii in cazul dificultatilor de memorare.

Problema comuna a acestor copii cu tulburari de atentie nu este insa lipsa capacitatii de concentrare a atentiei, ci lipsa capacitatii de selectie si prioritizare a stimulilor.

De fapt, ei acorda prea multa atentie la mai multe lucruri simultan (ex: zgomotul de afara, miscarile colegului de banca, tabloul de pe perete, bazaitul unei insecte etc).

Pe baza informatiilor oferite de psihologie, stiintele cognitive si pedagogie, volumul propune metode de analiza a me-diului familial si scolar, metode de evaluare si tratament, precum si activitati practice, oferind psihologilor, logopezilor, pediatrilor si parintilor un ghid util pentru ingrijirea copilului cu tulburari de atentie.

Din cuprinsul cartii Tulburarile de atentie la copii de Guy Willems, Jacques Thomas, Celia Vaz-Cerniglia: Atentia. Istoric, origine, concepte • Tulburarile de atentie si sentimentul de inferioritate • Chestionare, scale de evaluare • Efectuarea testelor psihologice • Cazuri clinice • Tratamentul de tip psihanalitic • Tratamentul de tip cognitiv-comportamental • Exercitii pedagogice • Limbajul, ortofonia si tulburarile de invatare • Jocul, un bun mijloc de dezvoltare a atentiei copilului • Sfaturi practice pentru cadrele didactice

Caseta tehnica volumul Tulburarile de atentie la copii Guy Willems, Jacques Thomas, Celia Vaz-Cerniglia

Categorii: Psihologia emotiilor
Traducatori: Irinel Antoniu
Limba: Romana
Data publicării: 2011
Editura: Polirom
Tip copertă: Paperback
Nr Pag: 288
ISBN: 9789734620760