SIMPTOME criza hiperglicemie. Simptome frecvente creșterea GLICEMIEI.

Sumar articol: Hiperglicemie semne şi simptome, hiperglicemie manifestări, simptomele creșterii glicemiei, simptomele glicemiei ridicate

Atunci când glicemia depășește 300 mg/dl (16.7 mmol/L) apare senzație de greata.

Daca glicemia depășește aproximativ 360 mg/dl (20 mmol/L), pe lângă greata mai pot apare si vărsături.

Consumul de bauturi racoritoare pentru setea indusa de glicemia mare poate accelera procesul de deshidratare si de aparitie a fenomenelor de greata si varsaturi.

Abia ce ai luat cina şi deja simți că vrei să tragi un pui de somn? Trebuie să ştii că aceasta este o reacţie normală a organismului la o cantitate prea mare de carbohidrați.

semne si simptome diabet hiperglicemie tratament

Dacă întâmpini frecvent astfel de senzaţii de oboseală şi moleşeală după masă, ar putea fi un semnal de alarmă că toţi carbohidraţii ajung în fluxul sangvin ca glucoză, forţând astfel pancreasul să producă insulină.

Însă, mâncând în cantităţi mari alimente bogate în carbohidraţi nu facem decât să suprasolicităm acest organ, drept urmare apare somnolenţa iar corpul este lipsit de energie.

Este foarte important ca, dacă ai aceste semne, să îți măsori imediat glicemia. 

Este valabil mai ales dacă ai un exces de kilograme, dacă ai o dietă nesănătoasă cu multe alimente procesate și sucuri, dacă ai o talie mai mare de 80 centimetri și ești sedentar.

Dacă o glicemie mare este descoperită în faza în care ea trădează un prediabet, schimbările modului de viață pot preveni diabetul de tipul II.

Printr-o dietă echilibrată, săracă în zahăr, și mișcare mai multă, o glicemie mare poate fi adusă la valori normale.