Treceți la conținutul principal

TOP CASCADE importante din Romania lista locatie. Cascade faimoase din Romania

Acesta este topul celor mai frumoase si importante cascade din România. Obiective turistice pe care trebuie să le vizitezi o dată în viață pentru a le descoperi frumusețea speciala care impresioneaza.

Lista cu locatiile celor mai faimoase cascade din Romania.

a) Cascada Lolaia - o cascada importanta din Munții Retezat

În nordul Munților retezat, în Parcul Național Retezat, cascada Lolaia se află la o altitudine de 1050 de metri și s-a format prin confluența a patru râuri: Pietrele, Galeșu, Valea Rea și Stânișoara.

Nivelul apei de la Cascada Lolaia variază în funcție de sezon, iar căderea de apă este de 13-15 cm.

b) Cascada Evantai - o cascada strânsă la vârf și extinsă la bază

top cascade faimoase si importante romania


Cascada este o cădere de apă de aproximativ 10 metri formată din râul Galbena din Munții Bihorului.

Cascada Evantai traversează zgomotos o peșteră, iar prin intermediul a două brațe are o cădere sub forma unui evantai de aproximativ zece metri.

Poți ajunge la cascada Evantai pe drumul forestier care leagă Bălăneasa de Valea Seacă, până aproape de Cantonul Silvic Valea Cetăților.

c) Cascada Vârciorog - una dintre cele mai faimoase si spectaculoase cascade din munții Apuseni

Cascada se află la o altitudine de 1.090 de m, în timp ce căderea de apă se face de la aproximativ 15 m. Cascada Vârciorog se află la poalele Vârfului Piatra Grăitoare, Munții Apuseni. Este cel mai vizitat obiectiv turistic din zona Arieșeni-Vârtop datorită spectacolului impresionant pe care îl oferă fluxul de apă. Zona cascadei a fost declarată rezervație peisagistică, protejată de lege.

d) Cascada Clocota - una dintre cele mai spectaculoase cascade din România

Situată pe râul cu același nume, cascada Clocota se află în sud-estul stațiunii balneoclimterică Geoagiu-Băi, la 15 minute de centrul orașului.

Căderea de apă a cascadei Clocota are aproximativ 43 de metri, cu o înălțime și lățime de 22 metri.

Interesant este ca apa cascadei Clocota nu îngheață niciodată deoarece ea colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă.

e) Cascada Tamina - unul dintre cele mai frumoase cascade din Brașov

Cascada Tamina și Canionul 7 Scări formează obiectivele turistice ale Masivului piatra Mare.

La o altitudine de 1.100 de metri, cascada este compusă din alte cascade mici, înșiruite una după alta, dintre care cea mai mare cascadă are aproximativ 10 metri înălțime.

Accesul spre traseu și început de cascadă se face din DN1, pe partea dreaptă a drumului ce duce spre Brașov.

f) Cascada Duruitoarea - o casacada importanta din Romania declarata monument al naturii

Cascada Duruitoarea este monumentul cu regim de arie protejată de interes național situată în Masivul Ceahlău. Denumirea cascadei vine de la zgomotul puternic pe care îl face atunci când are apă multă. Rezervația are o suprafață de un hectar, este situată la 1.250 m altitudine și este formată pe valea Pârului Rupturii.

Accesul către Cascada Duruitoare se face prin trei trasee turistice, pe care se poate ajunge din Stațiunea Durău în aproximativ 2 ore.

În vecinătate Cascadei Duruitoare vei întâlni și alte obiective turistice precum: stațiunea Durău. Mănăstirea Durău, platoul Munților Ceahlăul sau Piatra Lăcrămată.

g) Cascada Vălul Miresei (Răchițele) - cascada faiomoasa si importanta din  Muntii Apuseni

Cascada Răchițele, cunoscută și sub denumirea de Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului, în apropierea localității Răchițele din Comuna Mărăgău, Cluj.

Căderea de apă de la cascada Vălul Miresei este de peste 30 de metri, iar pe timp de iarnă, peretele stâncos îngheață și drumul devine un loc excelent de escaladat pe gheață, pentru pasionați.

Din Cluj ai de parcurs aproximativ 68 de km până la cascadă, drumul trece prin Huedin, iar din sat mai sunt aproximativ 5, 5 km până la cascadă.

Este cascada reprezentativă din Munții Apuseni, se află la o altitudine de 1.000 de metri și două trepte ce totalizează o diferență de aproximativ 30 de m.

Localizate în mijloc de natură, indiferent de dimensiunea sau de importnata si faima lor, cascadele din Romania reușesc să ne aducă deconectarea de la stresul zilnic și să ne încarce de energie.
MAI POTI CITI