TOP Jocuri creative pentru Copii de 3 -4 ani. Jocuri didactice pentru copii de 3-4 ani.

Top jocuri pentru copii de 3 ani gratis, listă jocuri pentru copii mici de trei patru ani, jocuri didactice pentru copii de 3-4 ani pe care le puteți juca simplu şi în siguranță.

Listă top 3 jocuri creative, didactice pentru copii de 3 ani

Caracteristica jocurilor pentru copiii de 3 ani este că acestea nu ar trebui să fie competitive și să fie suficient de simple.

Copiilor le place să repete mișcări pentru adulți sau alți copii și, de asemenea, încep să le placă jocurile cu instrucțiuni verbale.

1) Jocul Semnalele De Culoare pentru copii de 3 ani

Idei jocuri educative creative copii 3 4 ani
Jocul îi va ajuta pe copii să învețe cum să se concentreze și să țină minte instrucțiuni simple. Creați câteva semnale simple din carton colorat, de exemplu, cercuri de culori diferite.

Spuneți-le copiilor că trebuie să alerge pe semnalul verde, să înghețe pe cel roșu, iar când va fi galben, să sară.

Începeți cu 2-3 semnale, iar când copilul își amintește de mișcări, introduceți alte semnale noi.

2) Jocul Vopsele pentru copii de 3 ani

Conducătorul stă deoparte. Copiii stau pe o bancă. Toți sunt o culoare de vopsea. Cineva va fi vopsea albastră, cineva portocalie etc. (culorile vopselelor nu pot fi repetate). Liderul vine la „vopsea”.

Copiii îl întreabă: „De ce ai venit?” Moderatorul jocului răspunde: „Pentru vopsea”. Copiii: „Pentru care?” Conducătorul numește orice culoare. Dacă nu există o astfel de vopsea, atunci un alt copil este desemnat conducător.

Dacă există o astfel de vopsea, atunci acest copil începe să fugă de conducător. Dacă îl prinde, atunci conducătorul rămâne același.

3) Jocul Stop pentru copii de 3 ani

Copiii de această vârstă adoră jocurile în care trebuie să înghețe la fața locului, pentru că sunt doar în proces de stăpânire a acestei abilități.

Conducătorul se află față de participanți la o anumită distanță. Apoi el spune: „Mergi liniștit – continuă – stop”. În timp ce conducătorul vorbește, copiii merg spre el, iar imediat ce acesta spune „oprește-te”, toată lumea îngheață pe loc.

Liderul se întoarce și îi examinează pe copii: cei care nu s-au oprit sunt eliminați din joc. Restul continuă jocul până ajung la conducător.

Listă top 4 jocuri creative, didactice pentru copii de 4 ani

1) Jocul Cutie-Minune pentru copii de 4 ani

Puneți obiecte de diferite forme și dimensiuni într-o cutie. Adultul descrie unul dintre elemente. Copilul trebuie să ghicească ce este în interior.

Puteți pune întrebări de conducere – este sau nu obiectul comestibil, este moale sau greu, etc. Scoateți obiectul ascuns din cutie și arătați-l.

2) Jocul Găsește Partea Care Lipsește pentru copii de 4 ani

Imprimați diferite imagini. Tăiați-le astfel încât poza să nu aibă un detaliu. De exemplu: mașina nu are o roată, casa nu are acoperiș, floarea nu are o petală etc. Invitați-vă copilul să găsească părțile care lipsesc.

3) Jocul Ghicește Animalul pentru copii de 4 ani

Adultul imită orice animal. Copilul ar trebui să pună întrebări de conducere, iar adultul nu poate răspunde decât „da” și „nu”.

De exemplu: este un animal de companie? Îi place să mănânce iarbă? Jocul se încheie când animalul este ghicit. Apoi schimbați rolurile.

4) Jocul Imitaţie pentru copii de 4 ani

Puneți-vă copilul să stea pe un scaun. Adultul spune: „Odată am umblat prin pădure și am văzut… un șarpe”.

Copilul ar trebui să se ridice și să imită șarpele. Apoi, copilul se așează din nou pe scaun. Opțiunile pot fi diferite: am văzut un avion zburând, am întâlnit un iepure, m-a prins ploaia etc.