Treceți la conținutul principal

VARZA beneficii si contraindicatii terapeutice pentru sanatate

Varza beneficii pentru sanatate, varza beneficii terapeutice, varza roșie beneficii contraindicatii, beneficii varza alba cruda.

Dincolo de faptul că este folosită în bucătărie în atâtea moduri, varza mai prezintă şi alte beneficii, de această dată asupra sănătăţii. 

Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

1) Consumul regulat de varză are efect anticancerigen datorită antocianilor.

Un studiu clinic desfăşurat în China arată că un consum zilnic de legume crucifere (precum ar fi varza, broccoli, conopida și varza de Bruxelles) este asociat cu un risc mult mai mic de cancer la sân.

salata varza alba beneficii pentru sanatate
2) Varza conţine acid lactic, care este cunoscut pentru efectul său pozitiv asupra musculaturii.

3) Varza conţine vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de răceli. De asemenea, este o sursă importantă de betacaroten, care protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv cataracta.

4) Varza este o alegere excelentă dacă ții dietă pentru că are foarte puţine calorii şi este delicioasă.

5) Varza roşie poate reduce riscul bolilor bătrâneţii, cum este boala Alzheimer, datorită antioxidanţilor şi vitaminei K, care ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, inclusiv cele din creier.

6) Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.

7) Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate, care au nevoie de acest compus pentru a feri nou-născutul de malformaţii congenitale.

8) Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării.

Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.
MAI POTI CITI