Ce este modelul de muncă flexibilă Kurzarbeit. Munca flexibilă redusă în România. Păreri diverse.

Ludovic Orban: ”Încercăm şi noi să aplicăm acest sistem de program flexibil de muncă (modelul de muncă Kurzarbeit). Trebuie să fixăm cadrul.

Așadar ce este modelul de muncă Kurzarbeit, ce beneficii aduce munca flexibilă redusă angajatului și angajatorului, ce înseamnă la bani munca felxibilă Kurzarbeit și care sunt părerile.

În primul rând trebuie să știți că modelul Kurzarbeit NU se aplică oricând, ci trebuie să existe un eveniment, cum este cel tip pandemie.

ATENȚIE! Modelul flexibil de muncă este temporar, fiind aplicat pentru o anumită perioadă de timp

Modelul Kurzarbeit are oarecum un caracter de noutate în România, dar a fost aplicat în ţări europene, în special în Germania.

definitie ce este Kurzarbeit modelul de munca redusa si flexibila


Când sunt evenimente nedorite, precum cel al pandemiei, mediul de afaceri ar putea beneficia de aplicarea modelului de muncă Kurzarbeit, o combinație între contractul de muncă pe care fiecare îl are fiecare angajat și șomaj tehnic, dar mult mai flexibil.

În sine modelul flexibil de muncă reprezintă o combinaţie între contractul de muncă pe care fiecare angajat îl are şi şomaj tehnic.

De aceea dacă vor ca munca flexibilă să aibă succes în România și să nu existe abuzuri vor trebui să stabilească o perioadă de aplicare şi vor trebui să gândească foarte bine cum pun în funcţiune acest mecanism, astfel încât pe de o parte să fie cât mai uşor de accesat, fără proceduri birocratice complicate.

Iar pe de altă parte, să asigure criterii de acordare a ajutorului către companii şi către angajaţi foarte clare, foarte precise, astfel încât să nu existe probleme foarte mari în interpretarea modului în care este aplicat şi să reducă cât mai mult posibilitatea ca unii angajatori să poate să utilizeze această formă de protecţie fără să aibă nevoie sau ca resursă suplimentară de venit