Ce VITAMINE se recomandă pt OBOSEALĂ. Vitamine pentru oboseală și concentrare.

Vitamine recomandate pentru starea de oboseală și lipsa de energie. Vitamine pentru oboseală permanentă și concentrare. 

Tratament oboseală fizică si psihică pe bază de suplimente cu vitamine.

Pe lângă faptul ca oboseală cronica afectează viata socială, aceasta slăbește imunitatea si creeaza mediul propice de instalare a bolilor, cu precadere a gastritelor si ulcerelor, a hipertensiunii arteriale, a bolilor cardiovasculare dar si a insomniilor si a depresiilor.

Încă de la primele simptome se recomandă adoptarea unei diete sănătoase pe baza de alimente cat mai putin procesate si cu rol energizant, asa cum sunt fructele si legumele crude, pestele si carnea slaba.

vitamine tratament oboseala fizica si psihica permanenta

Totodată, suplimentele alimentare ce au în compoziție vitamine (A, complexul B, C, D, E) si minerale (calciu, magneziu, zinc, fier) sunt absolut obligatorii, cu atat mai mult in perioada de tranziție de la un sezon la altul.

Suplimentele pentru imunizarea si energizarea organismului si ceaiurile cu efect calmant sunt, de asemenea, recomandate in aceasta perioada.

Se recomandă evitarea stresului, practicarea activităților detensionante, de exemplu masaj, sauna, yoga si plimbarile zilnice in aer liber.

Vitaminele B (B1, B6 și B12) sunt cele mai importante în combaterea oboselei cronice, deoarece un deficit al acestora poate provoca oboseală, depresie, pierderea masei musculare și a poftei de mâncare. Sarcopenia este o boală care se caracterizează prin slăbirea și deteriorarea musculaturii.

• Vitamina B1 sau tiamina reglează sistemul nervos și metabolizează zahărul din sânge.

• Vitamina B6 controlează apetitul și metabolizează grăsimile.

• Vitamina B12 previne depresia și oboseala cronică.

Calitatea și cantitatea de somn sunt esențiale in combaterea oboselii cronice, fiind necesare minim 8 ore de odihna pe noapte.

Daca oboseala naturala se manifesta doar printr-o scurta stare de extenuare, atunci cand se instaleaza oboseala cronica, simptomele sunt asemanatoare cu cele ale unei gripe si includ durerile in gat si durerile de cap (cefaleea moderata, de obicei difuza, care cuprinde intregul cap), inflamarea ganglionilor limfatici de la nivelul gatului si durerile musculare.

Diferenta se face insă simtită prin starea permanenta de oboseala, prezenta in ciuda unei odihne suficiente.