CEAI TURCESC mod de preparare. Ceaiul turcesc efecte, beneficii, compoziție. De unde se poate cumpăra.

Ceai turcesc mod de preparare, ceai turcesc beneficii, ceai turcesc ce conține, de unde se poate cumpăra ceai turcesc de slăbit și multe alte întrebări animează forumurile împătimiților de ceaiuri.

Ceai turcesc mod de preparare (ceai ÇAYKUR)

Prepararea ceaiului turcesc se face in doua ceainice speciale, puse unul peste celalalt numite çaydanlık – in primul, mai mic, se pun frunzele de ceai peste care se toarnă apa fierbinte, în cel de-al doilea, mai mare, cantitate suficienta de apa pentru prepararea ceaiului.

Proporțiile necesare sunt de 3 linguri de ceai negru la un vas de 1 litru.

Când apa fierbe, focul se oprește și după 4-5 minute, apa fierbinte se toarnă în ceainicul mic, urmând ca apoi ceainicul mare să se umple cu apă.

preparare ceai turcesc beneficii si contraindicatii forum

Se mai pune la foc pentru câteva minute și apoi se oprește.

Ceaiul concentrat se toarnă în paharele speciale sau în căni și apoi se mai completează cu apă fierbinte.

Ceaiul turcesc concentrat este diluat în pahar cu apa fierbinte, simpla, în concentrația dorita de consumator.

Ceaiul turcesc nu se servește niciodată cu lapte, foarte rar cu lămâie, dacă aceasta e solicitata. Ceaiul turcesc se servește în inconfundabila de cupă sub formă de lalea

ATENȚIE! Ceaiul turcesc se consumă fierbinte și trebuie băut în primele 30 de minute de la infuzare.

Ceaiul turcesc compoziție, beneficii

Ceaiul turcesc este în sine ceai negru.

Ceaiul negru, are o multitudine de beneficii asupra stării de sănătate a organismului nostru.

Consumul zilnic de ceai negru protejează organismul de diverse boli cardiovasculare, regleaza greutatea corporala si ajuta la reducerea colesterolului.

Consumat in mod regulat, ceaiul negru turcesc ajuta la slăbit datorita proprietăților de a stimula digestia si de a arde grăsimile si totodată ne ajuta sa scăpam de celulita.

De asemenea, acesta poate preveni anumite tipuri de cancer.

Ceaiul negru turcesc poate fi considerat un energizant natural, multi oameni consumâdu-l pentru a le creste capacitatea de concentrare.

Acesta protejează sănătatea orala, reduce formarea plăcii bacteriene, distrugând bacteriile din cauza cărora aceasta se formează in cavitatea bucala.

În plus, ceaiul negru inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase și stimulează producția de celule care protejează organismul.

Contraindicații și efecte secundare ceai turcesc

Unul din principalele efecte negative ale ceaiului turcesc este împiedicarea absorbției fierului in organism, de aceea este indicat ca ceaiul negru sa nu fie consumat înainte de masa.

De asemenea ceaiul turcesc nu ar trebui consumat înainte de culcare, datorita conținutului destul de ridicat de cafeina, ceaiul negru poate creste tensiunea arteriala, consumat la ore târzii, provocând insomnii.

De unde se poate cumpăra ceai turcesc

Ceaiul turcesc original se vinde în magazinele cu produse tradiționale orientale din toată țara.

Iar dacă doriți să cumpărați ceai turcesc online nou vă recomandăm magazinul theturkishshop.com, magazin care beneficiază de păreri și recenzii pozitive ale clienților.

Exista câteva branduri de renume de ceai turcesc. Çaykur este cea mai veche companie care produce ceai in Turcia (si are in prezent o cota de piața de 46% si o retea de distribuție performanta care ii permită sa ajungă in toate cele șapte regiuni ale Turciei, inclusiv in zonele rurale).

O alta companie producătoare de ceai turcesc în care puteți avea încredere este Doğuș.

Iar pentru prepararea ceaiul turcesc vă recomandăm ceainicul turcesc care are un aspect sofisticat, cu design elaborat, linii grațioase si ornamente.

Ceainicul turcesc de ceai are o forma ușor alungita si deseori este așezat pe piciorușe sau pe o prelungire rotunda a vasului.