Chirurgul Ştefan Mindea hirotonit PREOT de către ÎPS Teodosie. Rezumat CV.

Sumar: Doctorul Ştefan Mindea biografie, Ştefan Mindea preot, Ştefam Mindea păreri Dumnezeu, Ştefan Mindea exerciţii Egoscue.

Prof. Dr. Ștefan Mindea care a fost cel mai tânăr şef de secţie din istoria Universităţii Stanford, va fi hirotonit preot luni, 8 iunie 2020, de către ÎPS Teodosie.

Hirotonirea este taina (sau Sfânta Taină a) Preoției. Cuvintele cheirotonia și cheirothesia vin din greacă și înseamnă amândouă "punerea mâinilor".

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului va sfinți paraclisul “Sfânta Treime” al Mănăstirii Văcăreștii Noi, apoi va oficia Sfânta Liturghie în cadrul căreia va avea loc și hirotonia neurochirurgului Ştefan Mindea, informează Arhiepiscopia Tomis-ului, conform Basilica.

Wiki Stefan Mindea neurochirug si Dumnezeu

Ștefan Mindea spune că provine dintr-o familie credincioasă, în care se ținea post. Pentru el, între medicină și credință nu există o contradicție.

Conform biografiei, medicul Ștefan Mindea a plecat în Statele Unite cu părinții, când avea 4 ani.

A devenit doctor, s-a specializat în neurochirurgie și a fost șef al secției de neurochirurgie la prestigioasa Universitate Stanford.

În prezent, doctorul Mindea tratează și operează la Constanța, iar duminica slujește ca diacon la Biserica Nașterea Maicii Domnului din oraș.

Conform CV-ului. Dr. Mindea a înfiinţat prima secţie de Neurochirugie Minim Invazivă la Universitatea Stanford, fiind cel mai tânăr şef de secţie din istoria acestei universități.

Timp de cinci ani consecutivi a fost premiat în Top 5 “cel mai bun neurochirurg” al Universității Stanford.

Doctorul Mindea operează și în Elveția pentru anumiți pacienți care din diverse rațiuni nu vor să fie operați în România.

Susține însă că tehnica pe care o folosește în Constanța este ”absolut de vârf și comparabilă direct cu cea de la Stanford, de la microscop, neuromonitorizare, sistem de navigație, interoperative imaging”.

Medicul tratează, Dumnezeu vindecă! Este un principiu despre care mereu le atrag atenția rezidenților, cei aflați în formare ca medici, să nu pice într-o mândrie nesănătoasă și să nu se vadă mai capabili decât sunt”, declara nu de mult Prof. Dr Ștefan Mindea.

Dr. Ștefan Mindea este specializat în următoarele afecţiuni: neurochirurgie minim invaziva cerebrală şi spinală (meningiom, astrocitom, neurinom, schwannom, glioblastom, gliom, ependimom, meduloblastom, metastaze cerebrale, malformaţie chiari), neurochirurgie endoscopică, neurochirurgie spinală minim-invasiva, hernie de disc minim invaziva, şi neuro-oncologie (tratament cu Cyberknife).