CLASE cu 10 elevi, 4 ore de scoalā, 30 min ora de curs, 5 CONTROALE pe zi la temperaturā

Propuneri ale INSP: Clase cu 10 elevi, 4 ore de scoale, 30 minute ora de curs, 5 controale pe zi la temperaturā!

Vă place perspectiva? Din toamna lui 2020, clase de maximum 10-15 elevi, care să stea 4 ore pe zi la școală, cu ore de 30 de minute și restul clasei, prin rotație, face școală online

Acestea sunt recomandările pentru redeschiderea școlilor, de la Institutul pentru Sănătate Publică!

Documentul, publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, mai prevede și ca una dintre ore să se desfășoare în aer liber, în curtea școlii.

De asemenea unitățile de învățământ trebuie să creeze circuite de intrare și ieșire și să aloce fiecărui elev o suprafață de 4 metri pătrați.

recomandari desfasurare cursuri la scoala din toamna lui 2020


La orele de educație fizică, sub atenta supraveghere și îndrumare a cadrelor didactice, se pot desfășura doar anumite jocuri sportive, exclusiv în aer liber, dar cu respectarea anumitor reguli:

Fotbal - se va juca la o singură poartă (???), numărul maxim de jucători este 5 (4 jucători de câmp și un portar) și doar portarul (care va purta obligatoriu mănuși) poate atinge mingea cu mâna; repunerea mingii în joc de la marginea terenului se va face doar cu piciorul. Mingea va fi dezinfectată după fiecare meci jucat.

♦ Baschet - fiecare elev va avea mingea proprie și va arunca la coș, pe rând, păstrând spații suficient de mari față de colegii lui.

După terminarea orei de educație fizică, mingiile utilizate vor fi colectate într-un sac special destinat, și vor fi dezinfectate riguros utilizând substanțele dezinfectante avizate urmând a fi depozitate apoi în alt sac separat de cel în care au fost colectate (și care urmează a fi și el dezinfectat și pregătit pentru utilizarea ulterioară).

Măștile, obligatorii pentru profesori, iar pentru elevi doar în pauze

Purtarea măștilor faciale de protecție este obligatorie pentru cadrele didactice și cadrele auxiliare și recomandabilă pentru elevi (recomandăm utilizarea unor măști mărime adecvate pentru elevi și purtarea acestora doar în pauze).

Elevii NU vor consuma în comun mâncarea sau băuturile și NU vor schimba între ei obiectele de folosință personală (atenție la schimbul de telefoane, tablete, instrumente de scris, jucării etc).

Și NU în ultimul rând, copiii se pot juca în pauză împreună, doar într-un grup limitat de 3 elevi, doar din aceeași clasă

În concluzie, mai bine, sa piardă mai putin timp. Poate începe o reforma adevărata. Nu vedem niciun avantaj în a pierde timpul acolo.

Copiii sunt mult prea dezvoltați, scoală nu e adaptată.

Nu a fost nimeni in stare de o reforma adevărată. Mai bine cu tableta, asta e!