ETHREL pentru ROȘII forțate și OTRĂVITE. Cum recunoaştem roșiile coapte FORȚAT.

SECRETUL care coace roşiile în mai puţin de 3 zile: Ethrel-ul forțează coacerea roșiilor și le otrăvește sunt de părere oamenii de știință!

Coacerea forţată a roșiilor se realizează pe mai multe căi, contribuind la deprecierea aromei şi gustului.

O modalitate frecvent întâlnită în rândul cultivatorilor, pentru grăbirea maturării fructelor, constă în folosirea unor substanţe stimulatoare, extrem de periculoase pentru sănătatea omului şi a mediului, printre care cele de tip Ethrel.

Din cauza substanțelor conținute, aceste roșii forțate cu ETHREL îngrașă, favorizează apariția cancerului (cresc riscul de cancer de sân la femei și cancer testicular sau de prostată la bărbați), cresc riscul bolilor hipertensive, a diabetului și a bolilor cardiovasculare.

rosii coapte cu ethrel fortat pareri efecte cancerigene


În plus, consumul roșiilor coapte cu ETHREL ae efect perturbator hormonal: la băieți scade fertilitatea, iar la fete provoacă apariția precoce a pubertăți

Deşi interzis, Ethrelul continuă să fie folosit de legumicultori. Motivul: substanţa Ehtrel conţine un hormon chimic care stimulează coacerea în mod natural a roşiilor. 

Deşi ETHEL-ul nu este toxic, dacă se respectă acea pauză de 10 zile de la stropire – timp în care substanţa ar părăsi planta – majoritatea legumicultorilor continuă să opteze pentru aceeaşi procedură: stropirea plantelor, închiderea serei respective, astfel încât substanţa să nu ‘’evadeze’’.

Astfel, în mai puţin de 3 zile, roşiile sunt coapte, iar restul plantei se usucă – fapt care pare să fie pe placul producătorilor, care aleg să vândă legumele la preţ mare, la început de sezon, urmând ca în acelaşi loc să planteze, apoi, alte legume.

Chiar dacă sunt conştienţi de pericole, aceştia prezintă consumatorului roşii cu o concentraţie ridicată de Ethrel, care pot fi recunoscute după forma ţuguiată (nu numai), interiorul verziu, miez tare şi gust necopt.

Cum recunoaştem roșiile coapte artificial cu Ethrel

Analizele de laborator vor arăta fără îndoială dacă coacerea roşiilor a fost grăbită cu substanţe chimice.

Alt indiciu care ar trebui să ne dea de gândit este un moţul foarte pronunţat al roșiilor.

Mai mult chiar, atunci când vom tăia roşia stimulată chimic, vom vedea că fructul nu are seminţe, iar în pulpa exterioară a fructului vom găsi un cerc lemnos, albicios.