LIPOASPIRAȚIA păreri forum ce înseamnă, recuperarea după lipoaspiratie, mituri, riscuri și recomandări

Liposucția sau lipoaspirația păreri ce înseamnă, care sunt costurile lipoaspiratiei, în ce constă recuperarea după lipoaspiratie, lipoaspiratie asistata laser prețul unei remodelări corporale cu rezultate bune și vizibile care are puține contraindicații.

Ce este lipoaspiratia? Lipoaspirația este o metodă medicală de remodelare cu efecte benefice dovedite și fără prea multe contraindicații.

Lipoaspiraţia, cunoscută și sub numele de liposucţie, este un procedeu chirurgical specific chirurgiei estetice prin care, cu ajutorul unui aspirator chirurgical, se extrage controlat grăsimea din anumite zone ale corpului, care sunt excesiv de „deformate”.

În ultimii ani s-au descoperit mai multe tipuri de aparate care îmbunătăţesc lipoaspirația, unele cu ultrasunete, altele liposucții cu laser şi câteva tipuri de lipoaspirație care, din punct de vedere chirurgical, nu aduc prea multe beneficii.

lipoaspiratie asistata laser pret pareri forum contraindicatii

Lipoaspiratia se poate face în condiții de siguranță și cu rezultate la brate, glezne, coapse, abdomen etc.

Unul dintre marile beneficii ale lipoaspirației laser este faptul că, prin căldura emanată de laserul respectiv, pielea „nu se lasă” şi pacientul obține rezultate mult mai bune.

Contraindicații lipoaspirația

Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale estetice, lipoaspirația sau liposucția are contraindicaţii, dar acestea decurg doar din analizele medicale mai puţin favorabile, pe care pacientul trebuie să le facă înaintea operaţiei propriu-zise.

Dacă există situaţii de genul: diabet zaharat necontrolat, anemie, afecțiuni cardiovasculare serioase etc. operaţia de lipoaspirație se amână până când aceste probleme medicale ale pacientului sunt rezolvate.

Singurul risc major al lipoaspirației este reprezentat de ideea că în mâinile unui chirurg plastician neexperimentat, această procedură medicală poate să fie executată oarecum greşit, în sensul în care anumite zone care beneficiază de lipoaspiraţie pot fi aspirate în exces.

Astfel, în loc să redăm corpului o formă corectă, prin liposucție se produc anumite denivelări care, ulterior, sunt foarte greu de corectat.

Recuperarea după lipoaspirație

În ceea ce priveşte perioada de recuperarea după liposucție, aceasta se face gradual, între una și două săptămâni, în funcție de zonele mai multe sau mai puține care sunt supuse acestei intervenții chirurgicale și cantitatea de grăsime care este aspirată.

După circa 1 săptămână de repaus, în principiu, pacienta își poate relua în deplină siguranță activitatea socială și profesională, cel puțin într-o proporție de 50-70%. După 2 săptămâni, această activitate poate fi reluată în proporţie de 100%.

În concluzie, părerea generală de pe forumurile medicale este că lipoaspiraţia este o procedură estetică şi nu este indicată pentru un scop curativ. 

Liposucția este destinată pacienţilor care îşi doresc o remodelare corporală corectă şi naturală.