Mod preparare ceai ANGHINARE. Cum se pregătește și ce BENEFICII are ceaiul de ANGHINARE. Contraindicații CEAI de anghinare.

Ceaiul de ANGHINARE mod corect de preparare și administrare, indicații terapeutice. Ceaiul de anghinare cum se prepară, cum se consumă, ce proprietăți și contraindicații are ceaiul de anghinare.

Un mod răspândit de consum al anghinarei este sub formă de ceai.

Infuzia de anghinare este recomandată atât pentru tonifierea ficatului sănătos, cât și în insuficiență hepatică, hepatită cronică și calculi biliari.

Mod de preparare ceai de anghinare

Într-o cana de 200 ml, puneți o lingurița de frunze de anghinare ceai.

Adăugați apoi 200 de ml de apa clocotita si lăsați la infuzat timp de 10-15 minute, acoperind vasul. Îl puteți strecura apoi si consuma când nu mai este fierbinte.

ceai de anghinare mod de preparere beneficii si contraindicatii


O alta proporție corecta este cea de 500 ml de apa clocotita la 1 lingura frunze de anghinare.

Se consuma 2-3 căni de ceai de anghinare pe zi pentru efecte vizibile.

Ceaiul de anghinare se bea cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.

Contraindicații ceaiul de anghinare

ATENȚIE! Ceaiul de anghinare are și contraindicații. Nu consumați ceaiul de anghinare dacă suferiți de obstrucție biliara, de insuficienta hepatica grava sau dacă aveți o sensibilitate la aceasta planta. Evitați de asemenea să beți ceai de anghinare în sarcina sau dacă alăptați.

În cazul persoanelor care suferă de sindromul colonului iritabil, administrarea anghinarei poate determina, pentru perioade foarte scurte de timp, o amplificare a flatulenței

Beneficii ceaiul de anghinare

Ceaiul de anghinare este foarte des folosit în tratamentul bolilor de ficat, datorită conținutului în cinarină, săruri de potasiu și magneziu și inulină.

Datorită cinarinei din compoziție, anghinarea este de mare ajutor pentru regenerarea țesutului hepatic.

Anghinarea este benefică și pentru tulburările hepatice, dar și pentru stimularea procesului de funcționare a bilei.

Datorită proprietăților ciance, anghinarea ajută organismul să elimine colesterolul rău (colesterolul de tip LDL) și asigură reglarea nivelului de colesterol bun (HDL).

Acest lucru este un ajutor și pentru funcționalitatea sistemului cardiac, influențat în mod direct de colesterolul din corp.

Ceaiul de anghinare arfe rezultate foarte bune ca și adjuvant în afecțiuni ale inimii, în special în tratamentul naturist al hipertensiunei, arteriosclerozei și ischemiei coronariene.