Treceți la conținutul principal

SUA APROBĂ TRANSFORMAREA CADAVRELOR UMANE ÎN ÎNGRĂŞĂMÂNT NATURAL

Se pot transforma legal cadavrele umane în îngrășământ natural pentru agricultură? Da!!!

Acest lucru groaznic pentru mulţi dintre noi, a transforma un cadavru uman în îngrășământ pentru agricultură aduce a blasfemeie, a devenit legal in America.

Mai precis, Washington a devenit recent primul stat american care a legalizat transformarea cadavrelor umane în compost (îngrăşământ) pentru agricultură. 

Astfel, primul complex specializat va fi deschis anul viitor în statul Washington, iar specialiştii sunt de părere că, în câteva săptămâni, corpul unei persoane decedate se va transforma în aproximativ 1 metru cub de îngrăşământ natural.

america legalizează transformarea cadavrelor umane in ingrasamant


Testele au arătat că cadavrul uman este transformat în compost în totalitate, inclusiv oasele şi dinţii şi că acest compost nu constituie un pericol pentru sănătatea celor din jur, putând fi folosit inclusiv la fertilizarea plantelor în grădină.

Procesul tehnologic este numit „reducere organică naturală” şi constă în transformarea cadavrului în echivalentul a două roabe de compost, în decurs de patru-şase săptămâni.

Cadavrul este plasat într-un container din oţel, reutilizabil, împreună cu rumeguş, paie şi lucernă.

Umiditatea şi nivelul de dioxid de carbon, azot şi oxigen sunt controlate automat pentru a crea un sistem de dezvoltare a unor microbi care accelerează procesul de descompunere naturală.

Compostul este cunoscut ca îngrăşământ agricol natural, rezultat în urma fermentării lente a resturilor vegetale şi animale.

În ultima vreme în America s-a înregistrat o creştere a solicitărilor pentru servicii funerare ecologice şi pentru alternative mai sustenabile la înmormântările convenţionale şi incinerare.

Transformarea cadavrelor în în îngrășământ natural este viitorul susţin iniţiatorii proiectului pilot!

Schimbarea este întotdeauna dificilă pe o piață atât de conservatoare, dar trebuie să avem grijă de planetă chiar și odată ce murim, deoarece continuăm să o distrugem în timp ce trăim.”
MAI POTI CITI