Treceți la conținutul principal

Cele mai bune ALIMENTE care te păzesc de un ATAC de CORD

Lista cu alimentele care te apără de pericolul mortal al unui atac de cord.

Iată ce alimente ne recomandă nutriționiștii să introducem în alimentație pentru a preveni eventuale probleme de sănătate legate de un atac de cord.

Alimente care pot preveni atacul de cord


♦ Avocado
Fructe bogate în grăsimi sănătoase care mențin echilibrul dintre colesterolul bun și cel. De asemenea, susțin sănătatea cardiovasculară.

♦ Afine
Afinele reprezintă cea mai bogată sursă de potasiu, astfel încât cresc colesterolul bun și îl scad pe cel rău. Consumul regulat de 2 pahare de suc de afine diminuează cu 40% riscul unui atac de cord.

♦  Nuci
Nucile sunt bogate în grăsimi nesaturate și acizi grași omega-3, care scad nivelul colesterolului, stimulează memoria și îmbunătățesc funcția articulațiilor.
avocado recomandat in dieta pentru prevenirea atacului de cord

♦ Cereale integrale
Fiind o sursă bogată de fibre, cerealele integrale scad colesterolul și împiedică înfundarea arterelor.

♦ Pepene roșu
Consumul de pepene roșu susține sănătatea vaselor de sânge și îmbunătățește producția de oxid nitric.

♦ Cafea
Studiile arată că 2-4 căni de cafea consumate zilnic scad zilnic riscul unui atac de cord cu 20%.

♦ Turmeric
Ingredientul său activ, curcumina, previne acumularea de grăsime în artere și combate inflamația.

♦ Alge marine
Algele de mare sunt bogate în antioxidanți, carotenoizi, proteine, vitamine și minerale. Astfel încât consumul lor reglează tensiunea arterială și scade nivelul colesterolului.

♦  Merișoare
Merișoarele scad colesterolul rău și îl cresc pe cel bun. Un pahar de suc de merișoare consumat zilnic scade riscul unui atac de cord cu 40%.

♦ Rodie
Rodia abundă în fitochimice care stimulează circulația sângelui și producerea de oxid nitric.

♦ Somon
Somonul este o sursă bogată de acizi grași sănătoși, care combat inflamația, scad nivelul colesterolului din sânge și previn nivelul ridicat de trigliceride.

♦ Sparanghel
Adăugați sparanghel în alimentație pentru că acesta previne inflamațiile, scade colesterolul și ajută la deblocarea arterelor.

♦ Suc de portocale
Sucul de portocale este bogat în antioxidanți, minerale și vitamine. Acestea scad tensiunea arterială, susțin sănătatea vaselor de sânge și previn înfundarea arterelor.

♦ Ulei de măsline
Uleiul de măsline presat la rece scade nivelul colesterolului și furnizează organismului grăsimi sănătoase. Astfel încât consumul său regulat scade riscul de atac de cord cu 41%.

♦ Scorțișoară
Acest condiment uimitor previne înfundarea arterelor, scade colesterolul și îmbunătățește sănătatea în numeroase moduri.

♦ Broccoli
Ajută la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, fiind foarte bogat în vitamina K.

♦ Ceai verde
Ceaiul verde este bogat în catechină, unul dintre cei mai puternici antioxidanți care reduc absorbția colesterolului și stimulează metabolismul.

♦ Spanac
Spanacul este bogat în acid folic și potasiu. Consumul de spanac previne eficient ridicarea tensiunii arteriale și scade riscul apariției problemelor cardiace.
MAI POTI CITI