FENECHIU pisica si coniacul fals. De când ARMAGNAC NU e la fel cu D'ARIGNAC-ul arătat colegilor.

Lumea s-a isterizat putin atunci când parlamentarul FENECHIU le-a arătat colegilor si s-a lăudat colegilor ce "smecher" este cum bea el coniac franțuzesc, o sticla primita dintr-o vie de lângă LUXEMBOURG.

Ei bine, FENECHIU avea o sticla pe care scria D'ARIGNAC. Si alături de sticla deosebita, FENECHIU avea drept companion un motan / pisica.

Acum chiar nu știm dacă era motan sau pisica animalutul dar stim sigur ca domnul FENECHIU nu stie ca el NU are o sticla originală din băutura adevărată made in FRANTA.

Pur si simpu pentru ca D'ARIGNAC e un FALS. Ati auzit voi de COGNAC  de D'ARMAGNAC?
Francezii beau COGNAC in timp ce romanii beau coniac mare diferență.

BRAND-ul ARMAGNAC este originar din sud vestul FRANTEI in GASCANY. Se pronunta cu dicția corecta a celor care au invatat limba franceza.

coniacul lui fenechiu e fake

Sau a bărbaților ajunși la un statut financiar care sa le permită sa isi procure ARMAGNAC-ul original. Si sigur a acelora care stiu si cum se bea aceasta băutura e cu dichis nu se bea oricum.

ARMAGNIAC-ul este distilat din struguri iar procedeul însemnă ca se folosesc acele aparate de tip "turn".

La cognac la fel ca si la fratii whisky se folosesc aparatele de tip "OALA". Ati înțeles ca una e COGNAC si alta e ARMAGNAC.

După procesul de distilare ARMAGNAC-ul se depozitează in butoie de stejar ÎNAINTE de a fi îmbuteliate in sticle.

Acum partea importanta este ca producția de ARMAGNAC este ÎNTOTDEAUNA supravegheata de către INAO adica INSTITUT NATIONAL DE L'ORIGINE  et de la QUALITE si desigur si cei de la  BUREAU NATIONAL INTERPROFESIONAL L'ARMAGNAC.

ZONA ARMAGNAC este printre primele  care a inceput sa distileze bauturile alcoolice. Volumul de producție nu era asa mare ca la COGNAC.

Prea putini din EUROPA cunosc aceasta diferența dintre COGNAC si ARMAGNAC. ARMAGNAC-ul este comercializat doar de producătorii mici dar este DOMINAT de BRAND-uri.

Hai sa ne aflam de la "conaisseurs" cum se bea ARMAGNAC-ul? IN NICIUN CAZ nu se bea cum o face domnul FENECHIU din ceșcuța de cafea sa nu afle lumea ca bea  una mica de dimineata.

Si ne mai si dezvăluie FENECHIU ca bea din liceu??? Sau facultate si mai apoi la munca si  punea licoarea in ceșcuța sa nu se prindă lumea sa zică ca omul muncește  mult de are nevoie de cafea.

Dupa 8 cafele domnule FENECHIU ati simtit sa beți si  putin coniac franțuzesc  D'ARGNAC? VAI, dar aveti o inima buna si chef de viata.

Va spuneam ca bautura ORIGINALA ARMAGNAC NU SE BEA ORICUM. Cum se bea? NE explica cei care se pricep si care chiar beau  ARMAGNAC.

Se bea cu înghițituri mici aproape ca prima gura de cafea adevărată dupa trezire. Unii isi pun in ARMAGNAC un strop de APA da , da asta pentru a deschide aromele.

Si mai inainte de prima înghițitură se aerează paharul si atenție nu băga nasul prea mult deasupra paharului prea mult timp, nu de alta dar mirosul este înțepător.

Si atentie e o licoare cu multe grade e tare cam 40 de grade. Adulmecati  licoarea   folosindu-va de nas.

ARMAGNAC-ul se bea cu cafea si  adeseori cu un trabuc fin. Si de obicei  seara dupa o mancare fina. Dupa prima inghititura de  ARMAGNAC se  deschid aromele  si va vor gâdilă papilele gustative.

Credeti ca domnul FENECHIU are habar de diferenta dintre coniacul  romanesc,  coniacul METAXA cel original de cinci stele si ARMAGNAC-ul din regiunea  GASCONY?

V-a pacalit cu sticla lui falsa  de D'ARIGNAC. NU... domnul FENECHIU nu a baut ARMAGNAC original. Din toata intamplarea doar pisica e adevarta si nici ea de  rasa dar merge era simpatica.

Cred ca si pisica ar fi simtit mirosul intepator de ARMAGNAC original. FENECHIU bea din cescuta. Bine ca nu si-a pus  coniacul in pahar de plastic sa ne spuna ca bea suc.

Asadar colegii care priveau la sticla de coniac asa zis originala a lui FENECHIU in timp ce ei "asudau " la munca intr-o ședință chinuitoare sa nu mai fie invidioși.

FENECHIU nu stie  ce este ARMAGNAC nici cum se bea. Cel care i-a facut cadou sticla ar trebui sa ii spuna domnului FENECHIU ca sticla D ARIGNAC este o gluma.

Si nu i-a dat  adevaratul ARMAGNAC doar pentru a vedea daca dansul stie diferenta dintre un fals si original.

Ca sa nu mai zicem ca domnul parlamentar  se simtea ca un baiat ce e a ramas acasa  in timp ce colegii erau la scoala. Si ca sa  il invidieze baietii le prezenta o noua jucarie.

Dar grele mai sunt sedintele de la COMISIILE PARLAMENTARE! Stiti cum este cu coniacul  lui FENECHIU?

Diferenta intre o domnisoara stilata si cu banii ei din care isi permite sa isi cumpere un PARFUM ORIGINAL din FRANTA si o alta domnisoara ce nu are bani si atunci cumpara un parfum cu o sticla pe care scrie  putin schimbat de  numele original.

Evident ca doar cunoscatoarele stiu diferenta dintre un parfum original si unul contrafacut. Si doar barbatii  cunoscatori vor bea ARMAGNAC si nu D ARIGNAC ca domnul FENECHIU.