Treceți la conținutul principal

FURNICILE alimente pline de proteine și antioxidanți şi remediu pentru prelungirea vieții

Mâncatul furnicilor reprezintă introducerea în dietă a unui aliment plin de proteine și antioxidanți care ne poate ajuta să trăim mai mult și mai sănătos!

Sună șocant? Ei bine furnicile regine sunt savurate ca o delicatesă culinară şi servite pretutindeni de la tarabele de la colțurile străzilor la restaurantele de lux din Columbia.

Locuitorii din Barichara, o localitate aflată în nordul Columbiei, au în fiecare an o festivitate cel puîin ciudat, dar despre care se spune că îi ajută să trăiască mai mult.

La Salida este o vânătoare de furnici mari Atta laevigata, cunoscute sub numele de "furnici cu fundul mare" care sunt ulterior gătite în stil columbian. 

funricile mari mancate pentru au antixodanti care prelungesc viata

Furnicile mari sunt considerate în această zonă o adevărată delicatesă culinară care are și virtuți terapeutice majore pentru sănătate  şi majoritatea locuitorilor din orașul Barichara iau parte la această vânătoare specială.

Furnicile sunt considerate a fi o sursă sănătoasă de proteine şi antioxidanţi şi pot fi o explicaţie a vieţii îndelungate pe care o trăiesc majoritatea locuirtorilor din Bariichara.

Având loc în jurul lunii martie sau aprilie a fiecărui an, La Salida marchează începutul sezonului anual de împerechere a furnicilor, care poate dura până la 2 luni, timp în care localnicii se zbat să adune cât mai multe furnici regine.

Pline cu ouă şi gata să se reproducă, furnicile regine de dimensiuni foarte mari sunt preţioase pentru forma lor rotundă de mazăre, şi pot avea gust de arahide, floricele sau chiar slănină crocantă când sunt prăjite şi sărate.

Comerțul cu furnici de mâncate reprezintă și o afacere bănoasa de succes.

„Pot câştiga salariul pe o săptămână într-o singură zi prin colectarea furnicilor”, a spus Federico Pedraza, care lucrează ca curăţător de stradă în Barichara. „Dar poate fi o muncă grea. Coloniile nu te lasă să iei reginele cu uşurinţă. ”

Ce părere aveți? Ați mânca furnici pentru a vă prelungi viața și a avea o sănătate bună?
MAI POTI CITI