MUCEGAI ALB pe frunzele florilor cauze. Mucegaiul florilor de apartament de la orhidee la bergonie.

Ai probleme cu mucegaiul alb pe frunzele florilor de apartament, praf alb pe frunzele florilor de orhidee sau pe frunzele de trandafiri, atunci este bine să vezi care sunt cauzele mucegaiului florilor de apartament și cum să scapi de el.

În spaţiile calde şi umede, mai rar aerisite în zilele reci, mucegaiul pătrunde uşor în ghivece şi atacă frunzele şi florile tale preferate.de apartament.

Plantele care sunt cel mai des atacate de mucegaiul alb sunt trandafirii, strugurii, dovlecelul, castravetii, liliacul, brumarelele (phlox), monarda etc.

Petele albe de pe frunzele plantelor indică prezența unui anumit dăunător sau a unor boli, cum ar fi ciupercile, bacteriile sau virușii, care afectează sănătatea plantelor.

tratament mucegai alb frunzele florilor de apartament

Majoritatea cazurile în care plantele de apartament au pete albe, principala cauză este mucegaiul cenușiu.

Mucegaiul cenușiu atacă toate tipurile de plante, dar în special copacii de stejar, tufele de trandafiri, și plantațiile de legume sunt câteva dintre gazdele sale preferate.

Descriere și simptome (mucegai cenușiu) pete albe pe plante:

Apar sub formă de pete albe și se transformă într-o pulbere de culoare alb-gri. Datorită acelei pulberi albe, este una dintre ciupercile cel mai ușor de detectat.

Se dezvoltă de obicei în frunze, deși se poate răspândi și pe tulpină sau pe fructe. Prezența sa împiedică fotosinteza. Dacă nu este controlată în mod corespunzător se pot îngălbeni frunzele plantelor, apoi usca.

Condițiile care facilitează răspândirea acestei ciuperci sunt umiditatea și temperaturile calde. Combinația celor doi factori contribuie din plin la apariția mucegaiului în grădina noastră.

Cum se elimină petele albe de pe frunzele plantelor de apartament

Reduceți nivelurile de irigare la o dată pe săptămână.

Verificați periodic ca pământul să nu fie foarte umed.

Cu ajutorul unei foarfeci ascuțite, îndepărtați zonele plantei afectate de mucegaiul gri, împiedicând răspândirea acestuia.

Aveți însă mare grijă să nu tăiați părți din părțile frunzelor sănătoase.

Una dintre metodele care funcționează cel mai bine constă în aplicarea de sulf (pulbere sau soluție) direct pe pete.

Metode de vindecare a plantelor de apartament cu pete albe 

Cea mai bună soluție este de a tăia frunzele și tulpini bolnave cu ajutorul unei foarfeci.

Pentru a elimina mucegaiul alb de pe frunzelor de apartament, va trebui să folosiți mănuși, astfel încât să evitați contactul direct cu acest patogen.

De asemenea, pentru a vindeca plantele cu pete albe, puteți pregăti o soluție de casă pe bază de bicarbonat de sodiu.

Pentru a face acest lucru, amestecați 4 litri de apă de la robinet cu o lingură de bicarbonat de sodiu, se amestecă bine pentru a se dizolva, apoi se aplică acest amestec direct pe plantele afectate.

Verifica rezistenta plantei la acest amestec, aplicandu-l mai intai pe o zona mica si niciodată atunci cand planta este expusa direct la soare.

Udă generos plantele cu doua zile înainte de aplicare și folosește doar amestec proaspăt, in toate zonele afectate, pentru a elimina mucegaiul alb de pe plantele tale de apartament.