REGLARE TERMOPANE pentru iarnă vară. Cum se reglează corect termopanele iarnă - vară.

Știai că termopanele se reglează diferit pentru iarnă și pentru vară? Cum știi dacă ferestrele termopan au nevoie de reglaj. Trebuie să știi cum se reglează ferestrele de termopan pentru vară și iarnă pentru a o face singur.

Dacă așezi o foaie intre deschiderea geamului și tocul termopanului, închizi fereastra si poți trage foaia fără a întâmpina o rezistență foarte mare, atunci ferestrele tale au nevoie de reglaj pentru vară.

Ferestrele de termopan necesită un reglaj special în anotimpul cald şi au au nevoie de întreținere din când în când.

Ca să aflăm dacă termopanele sunt fixate în regim de iarnă sau vară, e necesar un test simplu. 
recomandari reglare singur ferestre de termopan iarna vara

E suficient să introducem o foaie de hârtie între deschidere şi toc, închidem geamul, apoi scoatem hârtia. 

Dacă aceasta iese uşor, geamul este în regim de vară.

ATENȚIE! Atunci când geamul termopan este în presiune ridicată, adică regim de iarnă, cauciucul de izloare se va deteriora mult mai rapid.

Pentru a seta reglarea termopanului în funcție de sezon, aveţi nevoie de o cheie hexagonală pe care o primiți de obicei atunci când vă instalați singuri acasă diferite piese de mobilier.

Nu este suficient sa reglezi doar balamalele, trebuie sa cauti bulbul de inchidere de pe marginea ferestrei pe care sa il strângi cu surubelnita sau cu un hexagon. In acest fel va fi reglata presiunea. Toate geamurile trebuie reglate in acest fel, ca sa functioneze corespunzator.

Tot din acest orificiu se va regla geamul pentru vara sau pentru iarna.

Dacă geamurile termopan sunt lăsate in regim de iarna, se va acumula o presiune ridicata iar cauciucul de izolare va fi afectat de aceasta presiunea care se formează in timp, degradându-se mult mai rapid.

In cazul in care aceasta strângere nu se realizează asa cum trebuie, încearcă sa schimbi garnitura ferestrei termopan sau încearcă sa ungi balamalele geamului cu ulei special.

In cazul in care tâmplăria e termopan s-a mișcat, este necesar sa utilizezi un imbus cu ajutorul căruia vei putea calibra ferestrele pe verticala si pe orizontala.

Reglajul termopanelor se face de la balamale si aceasta metoda va funcționa si pentru ferestrele oscilo batante

Important este să rețineți că aceste reglaje sunt, fără dar și poate, posibile doar în cazul în care ferestrele termopan pe care le ai sunt echipate cu balamale care au prețul mult mai ridicat.

Aceste balamale sunt asa numitele balamale cu puncte de reglaj. 

Chiar dacă pare, însă, nefavorabil, de exemplu, balamalele turcești fixe pentru termopan nu pot fi reglate în acest fel.

Reglarea balamalelor turcești pentru termopan se poate realiza doar dacă se repoziționează balamalele în raport cu tocul.

Însă o astfel de operațiune de reglaj se poate realiza doar de către specialiștii în domeniu..