Top 3 CONACE cu cazare din România. Conace turistice stil moderne frumoase cu meniuri tradiționale.

Top trei conace vechi din România cu cazare, conace turistice stil moderne frumoase restaurate, conace românești tradiționale și fermecătoare cu meniuri excepționale.

1) Conacul Zabola Estate, Covasna cazare, prețuri, impresii

La 3 ore de mers cu mașina din București și șase kilometri față de orașul Covasna (în inima depresiunii Târgu Secuiesc), Domeniul Zabola este răspunsul evident la nevoia de tradiții, natură și răsfăț rafinat.

Zabola este un loc care te transpune în lumea nobililor de altădată, dar și unul față de care istoria comunistă nu s-a arătat prea îndurătoare. 

Fostele grajduri ale domeniului, șelăria, construcția care obișnuia să adăpostească fostul generator de curent electric pentru satele învecinate, fosta reședință a grădinarului, precum și fosta cabană de vânătoare a nobilei familii (înconjurată de pădure cât vezi cu ochii) au fost toate transformate în unități de cazare care variază în preț și tematică.
Conacul Zabola Estate pareri cazare preturi

Îți trebuie mai multe zile de concediu decât îți poți lua în condiții responsabile pentru a te plictisi aici. 

Oaspeții au la dispoziție 7 zone de luat masa, dintre care 3 în interior, 2 pe terase și 2 în aer liber. 

Sala de mese şi lounge-ul sunt amenajate în vechile grajduri, situate la 250 de metri de clădirea principală, pe cealaltă parte a lacului. Alte facilități de la Zabola Estate - Transylvania includ o grădină cu un loc de joacă pentru copii.

Conacul Zabola pune la dispoziție un ghid și o ascunzătoare din care poți urmări urși, căprioare și alte animale sălbatice aparținând Carpaților, masaj și cursuri de echitație, cursuri de preparare a kurtosului, saună în mijlocul pădurii și trasee pentru drumeții.

Preț cazare Conacul Zabola Estate, Covasn cameră dublă: 390 lei/ noapte

2) Conacul Casa de oaspeți din Moșna (Meschen) cazare, prețuri, impresii

Moșna este un sătuc aflat în inima Transilvaniei (în județul Sibiu), iar casa de oaspeți care îi poartă numele (împreună cu domeniul imens și frumos care o înconjoară), reprezintă un fost ansamblu istoric săsesc restaurat de la 0 de către un cuplu de români inimoși.

Deschiderea acestei locații turistice înțesate de istorie nu s-a făcut mai devreme de 2020 și de la 1 iunie 2020 este redeschis, desigur cu măsura de prevenție a găzduirii unei singure familii odată. 

Deși drumul principal conectează domeniul cu Sibiu, Sighișoara sau Mediaș, de ce să nu rămâi aici pentru a cunoaște de-a fir a păr cetatea, biserica fortificată și casa parohială, toate aparținând domeniului Moșna?

De ce să nu te ”predai” unui atelier de bucătărie locală sau unuia de plante aromatice organizat de gazde? De ce să nu vizitezi ferma bio aflată în imediata apropiere a proprietății pentru a degusta în tihnă bunătăți culinare de prin partea locului sau, de ce să nu petreci un weekend întreg lenevind în bătrâna livada a domeniului Moșna?

Cine a a încercat vreodată cu alimentația raw vegană, a ajuns sigur pe website-ul Ligiei Pop, „gurul” românesc când vine vorba de subiect. 

Și pentru că Ligia Pop este unul din oamenii care au restaurat acest monument istoric, vechile rețete săsești din meniul Casei Moșna pot fi comandate în variantă vegană, vegetariană sau raw vegană.

Preț cazare conacul Casa de oaspeți din Moșna cameră dublă: de la 270 lei/ noapte
Cazare Conac Castel Daniel impresii

3) Conacul Castel Daniel cazare, prețuri, impresii

Castelul Daniel o construcție care a asistat la povești românești de secol XVII, care-a suferit invazii tătare, ravagii ale cruciadelor, care a rămas, de-a lungul secolelor, unul dintre cele mai de seamă edificii ale culturii secuiești în țara noastră. Și care găzduiește astăzi călători.

Povestea ansamblului seamănă leit cu un capitol din istoria națională și același lucru se poate spune despre decorul, arcadele, bolțile sale, încăperile secrete sau muralii vechi și misterioși. Asta nu înseamnă nici pe departe că istoria dă afară pe ușă luxul. 

Baldachinele, mobila cu iz boieresc și spa-ul aflat în imediata apropiere demonstrează că istoria și confortul pot face casă bună împreună.

Castle Hotel Daniel oferă o grădină mare cu terasă și facilități de grătar. 

Puteți savura o băutură în barul hotelului, iar copiii se pot distra în sala de jocuri sau pe terenul de joacă. Proprietatea dispune de o parcare privată gratuită.

Dacă setea de cultură și cunoaștere e cea care-ți îndoaie inima la gândul că, momentan, nu poți călători, folosește pretextul cazării în acest conac declarat monument istoric și dă o fugă în Covasna. 

Descoperă acolo meșteșugul cioplitului și al picturii, transmise de generații, al fabricării butoaielor, al preparării kurtosului și a pâinii cu cartofi.

Preț cameră dublă: de la 450 lei/ noapte cu mic dejun inclus