TOP 5 cele mai bune filme pentru copii de aventuri și animatii dublate în română de pe Netflix si nu numai

Aceste filme de aventura pentru copii si animații dublate in romană sunt preferatele noastre atunci când vorbim despre filme  fi urmărite cu plăcere și îndrăgite de toată familia.

1)  Okja - 2017

Okja este chiar o producție Netflix din 2017, probabil cel mai bun film Netflix din acel an. Okja este o dramă emoționantă, care pune pe tapet probleme etice despre exploatarea animalelor.

Un porc modificat genetic ajunge să fie crescut de o fetiță, undeva departe de lumea dezlănțuită. Doar că firma care l-a produs îl vrea înapoi, după ce ajunge la maturitate.

Urmează o întreagă aventură a fetiței, în încercarea de a-l salva. Okja va rămâne probabil în istoria filmului ca E.T. – Extraterestrul noii generații.

Așa cum pentru unii dintre noi filmul SF a lui Steven Spielberg, E.T., a fost unul dintre filmele definitorii ale adolescenței noastre.
okja  cele mai bune filme pentru copii de aventura netflix dublate in romana

Așa Okja va fi pentru noua generație. Dar nu e un film numai pentru adolescenți, te va fascina indiferent de vârstă.

De reținut că nu este recomandat copiilor mici, ci celor de minimum 16 ani.

2) WALL-E 2008

Câștigător al Oscarului pentru cel mai bun film de animație în 2009, Wall-E este unul din acele filme pentru copii care apar cel mult o dată la 10 ani.

Creat de Pixar pentru Disney, la fel ca multe alte animații perfect reușite din ultimii 20 de ani, WALL-E iese din pluton prin delicatețea cu care înfățișează umanitatea robotului Wall-E.

Deși e un robot care compostează gunoi, are sensibilitatea unui copil, care simte nevoia de interacțiune, tandrețe și atenție.

Rămas singur pe Pământ pentru a strânge deșeurile lăsate în urmă de umanitatea plecată în spațiu, Wall-E ascultă  muzică din filme hollywoodiene vechi și adună tot felul de mici artefacte umane ca un adevărat mic arheolog: linguri, furculițe, mixere, brichete etc.

Prietenii lui cei mai buni sunt un gândac, o plantă și personajele din filmele vintage.

Dar nu pentru mult timp, pentru că omenirea trimite o sondă pentru a vedea dacă s-au îmbunătățit condițiile pentru viața pe Terra.

Sonda Eve, pe numele ei, este un roboțel cam impulsiv, dar Wall-E se îndrăgostește ca un ”nebun” de ea.

3) Peter Rabbit / Peter Iepurașul 2018


Filmul pentru copii Peter Rabbit este o combinație reușită între joc cu actori reali și animație. Peter Iepurașul este o comedie super simpatică, în care un personaj încearcă să scape definitiv de o trupă de iepuri care îi distruge în mod repetat grădina!

Însă din păcate zâna cea bună a iepurilor, vecina personajului urâcios, va face tot posibilul să îi apere și să îl îmbuneze pe vecin când vine vorba de iepurii neastâmpărați. Ca o notă suplimentară, între cei doi răsare și o relație romantică.

Un argument în plus ca să îl vedeți: la fel ca Paddington, e un film frumos vizual, la care îți face mare plăcere să te uiți. În găsiți pe Netflix România.

4) The Call of The Wild / Chemarea străbunilor 2020

The Call of The Wild merită văzut pentru senzația de libertate, pentru spiritul de aventură și pentru umanitatea și empatia lui.

Chemarea străbunilor este un film destul de convențional (este de fapt o adaptare după romanul cu același nume semnat de Jack London), dar dincolo de asta singurul lui minus semnificativ este faptul că exagerează cu imaginile create pe calculator, inclusiv cu cele ale personajului principal, câinele Buck.

Buck e un câine Saint Bernard imens, cu suflet mare, super blând, care trăiește cu stăpânii lui undeva în California.

Doar că într-o noapte este răpit de hoți fără scrupule care îl vând pentru profit. Așa că Buck ajunge să tragă la sania unui poștaș din Canada, într-o regiune super îndepărtată, sălbatică și friguroasă.

Așa începe aventura lui Buck, care se va intersecta la un moment dat cu destinul interesant a lui John Thornton (Harrison Ford).

5) ParaNorman  2012

ParaNorman este probabil singurul film din multele filme cu zombie la care te poți uita și cu copiii.

Norman Babcock este un băiețel cu o abilitate care îl distinge de ceilalți copii de varsta lui – poate vedea si vorbi cu spiritele de pe lumea cealalta. Nimeni nu îi crede poveștile, însă, în afara prietenului său cel mai bun, Neil.

Norman va fi surprins să afle că este singurul capabil să salveze orașul Blithe Hollow de furtuna magica iscata de o vrajitoare, care urmează sa trezească la viata toți „ocupanții” cimitirelor.

Cu toate ca sinopsis-ul poate nu o transmite, povestea lui Norman evoluează într-o direcție neașteptată de profundă.