Treceți la conținutul principal

TOP Locuri BÂNTUITE din BUCUREȘTI. Clădiri din București despre care se crede ca sunt bântuite de fantome.

Clădiri bântuite din București, mistere incredibile: Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză din Centrul Vechi, Mănăstirea Chiajna, Casa Poporului, Hotel Cișmigiu, Blata Vrăjitoarelor etc.

Lista cu cele mai incredibile locuri și clădiri din București despre care se crede că ar fi bântuite.

☢ Locuri bântuite din București: Mănăstirea Chiajna, lăcaş de cult care nu a fost sfinţit

Povestea Mănăstirii Chiajna a început undeva în secolul XVII, în timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti.

Aceasta era o mănăstire mare, cu ziduri groase, motiv pentru care turcii au „confundat-o‟ cu o cetate şi au asaltat-o. 

În plus, istoria mai arată că aici şi-au găsit refugiul şi bolnavii de ciumă. Şi tot aici, din cauza aceleiaşi boli, şi-a găsit sfârşitul Mitropolitul Ţării Româneşti, Cozma.
locuri si cladiri blestemate si bantuite din bucuresti cu fantome

După acestea, ea a fost părăsită, clopotul i-a fost aruncat în apele Dâmboviţei, iar oamenii au  blestemat-o şi au lasat-o în ruină.

După spusele localnicilor, clopotul încă se mai aude bătând în nopţile cu lună plină. De asemenea, acest lucru este demonstrat şi prin câteva înregistrări audio, însă nu au fost luate în seamă.

☢ Locuri bântuite din București: Orfelinatul din Centrul vechi de pe strada Franceză

Pe strada Franceză din Centrul Vechi al Bucureștului, există un loc bântuit, la numerele 13 și 14. 

Acolo, a funcționat un orfelinat condus de Stavrache Hagi-Orman, un om extrem de rău, care a ținut chinuit până la epuizare 203 copii ai străzii. 

Copiii erau ţinuţ nemâncaţi până la epuizare, iar gazda se desfăta cu ţipetele lor de foame.

Țipetele de foame și de sete ale micuților se pot auzi și astăzi, după miezul nopții, din clădirea cu obloanele trase de zeci de ani.

Mulţi dintre cei care trec pe lângă această casă cu obloanele trase de zeci de ani, povestesc cum, după miezul nopţii, încă se mai aud vocile ascuţite ale micuţilor care strigă „Vrem apă! Apă!‟

☢ Locuri bântuite din București: Hotel Cișmigiu

După revoluţie, în 1990, hotelul este dat Academiei de Teatru şi Film, servind drept cămin pentru studenţi.

Legenda spune că, într-un weekend, când studenţii erau plecaţi, hotelul a fost pătat de o energie negativă foarte mare. 

O studentă din Republica Moldova, din prima sau a doua generaţie de studenţi basarabeni de la actorie, se prăbuşeşte în casa liftului. 

Ceea ce este foarte trist e că ea nu a murit, ci a supravieţuit, suferind în chinuri groaznice înca trei ore de la nefericitul eveniment, iar apoi a murit. 

Fata a strigat în acele groaznice trei ore după ajutor, care pentru ea au însemnat o eternitate, însă nimeni nu a auzit-o.

Țipetele ei se mai pot auzi și acum în clădirea cu pricina, spun pasionații de fenomene paranormale.

☢ Locuri bântuite din București: Balta Vrăjitoarelor, locul ritualurilor magice

Undeva în Pădurea Boldu-Creţeasca, există un lac numit Balta Vrăjitoarelor, cu o dimensiune de câţiva zeci de metri pătraţi, care are o istorie învăluită de mister. 

Se zice că acesta ar fi locul în care a murit decapitat Vlad Ţepeş, trădat de boierii din Ţara Românească. 

În perioada comunistă, după cutremurul din 1977, mai multe basculante cu moloz au fost descărcate în această baltă, strict cu scopul de a o astupa. În câteva săptămâni însă, dărâmăturile clădirilor au fost înghiţite de apă, iar totul a dispărut ca prin minune.  

Vrăjitoarele se strâng în fiecare an de Sânziene, Sfântul Gheorghe şi Sfântul Andrei pentru a-şi practica ritualurile magice pe marginea bălţii. 

Vrălitoarele spun că din generaţie în generaţie şi-au tras puterea de la această baltă reprezentând practic o iniţiere în artele oculte.

☢ Locuri bântuite din București: „Casa diavolului”

Pe strada Praporgescu, se află o clădire în care se află o entitate demonică furioasă, care poate fi simțită de la depărtare, conform specialiștilor în paranormal. 

Pe vremuri, aici ar fi fost omorâte două femei, iar sufletele lor nu se pot odihni și vor răzbunare. 

Clădirea bântuită din București a căpătat denumirea de „Casa diavolului” pentru că, în nopțile cu lună plină, pe peretele exterior al casei apare numărul 666.

☢ Locuri bântuite din București: Casa Poporului

Legendele urbane mai spun că şi Palatul Parlamentului este bântuit de fantome. Apar noaptea pe coridoarele celei mai mari construcţii din Europa, rup sigilii, fluieră sau fac să ţiuie sistemele de securitate.

Personalul de noapte al clădirii povesteşte cum aceste fantome au început să-şi facă simţită prezenţa cu aproximativ 10 ani în urmă.

Legenda urbană spune că fantoma unei fete în vârstă de 20 de ani, pe nume Anca, a început să colinde coridoarele Casei Poporului, rupând sigilii, fluierând sau declanșând sistemele de alarmă. 

Ea apare noaptea, îmbrăcată cu o rochie de vară cu desen floral și cere ajutor personalului în uniformă.

☢ Locuri bântuite din București: Biserica Sfântul Anton

Tot în Centrul Vechi, se află Biserica Sfântul Anton, cunoscută și sub denumirea Biserica Pușcăriei. În 1847, aici a avut loc un incendiu, când oamenii se aflau la slujba religioasă. 

Zeci de suflete au murit în focul care a distrus și alte clădiri din jur, iar sufletele lor sunt încă prezente în acel loc. 

Trupurile celor care nu au mai apucat să iasă din biserică au fost îngropate într-o groapă comună, la capătul căreia s-a înfipt o cruce mare. 

Icoana făcătoare de minuni a a Sf. Anton a scăpat totuși din incendiu, ea fiind adăpostită ulterior în biserica Sf. Gheorghe Vechi.

☢ Locuri bântuite din București: Casa Sângelui Negru de pe strada Mântuleasa

Casa din strada Mântuleasa, de la numărul 33, supranumită „Casa Sângelui Negru”, este bântuită de trei demoni și de fantoma lui Mircea Eliade. 

Legenda urbană spune că spiritele oamenilor uciși acolo l-ar fi inspirit pe marele scriitor rom\n să scrie nuvelele fantastice. 

Conform relatărilor vecinilor, noaptea se aud zgomote sinistre și dimineața se văd pete întunecate de sânge pe poarta clădirii care n-a mai fost locuită din 1948. 

Cea mai faimoasă dintre fantome se numește Bocănitoarea și aparține unei prostituate, care a murit la jumătatea secolului 19.
MAI POTI CITI