ALIMENTE pentru regenerarea CREIERULUI. Top cele mai bune alimente pentru creier.

În aceste articol veți găsi informații despre: alimentele pentru regenerarea creierului, top cele mai bune alimente pentru creier, alimente care refac creierul, alimente pentru oxigenarea creierului, grăsimi sănătoase pentru creier și desigur lămuriri despre alimente bune pentru creier si memorie,

Exista anumite fructe sau legume care ne pot imbunatati abilitatile cognitive, impiedicand in acelasi timp apariția afecțiunilor degenerative ale creierului.

Top alimente pentru regenerarea creierului și pentru memorie


♦ Cafeaua si ceaiul bune pentru creier și memorie

Cafeaua si ceaiul pot preveni apariția afectiunii Alzheimer și imbunatatesc functiile cognitive.

Un studiu din 2010, publicat in  Journal of Alzheimer's Disease, a descoperit ca atunci cand cercetatorii le ofereau soarecilor cafea, progresul bolii Alzheimer incetinea sau nu se mai dezvolta.
Top cele mai bune alimente pentru regenerarea creierului si memorie

Cercetătorii au afirmat ca pe baza acestor descoperiri cafeaua ar putea fi utilizată ca un posibil tratament terapeutic pentru persoanele care suferă de boala Alzheimer.

Ceaiul are în plus efecte protective asupra creierului. Consumatorii de ceai au avut rezultate mai bune la testele de memorie și la cele de procesare a informației, potrivit unui studiu efectuat in 2010.

♦ Ciocolata neagra

Acest superaliment (peste 75% cacao), este una dintre cele mai bune surse din PEA. Acesta este un compus natural care strabate bariera de sange ce protejează creierul si stimulează și moduleaza eliberarea de dopamină in creier.

Cacao este, totodata, foarte bogata in zinc, magneziu si crom. Acesti nutrienti ajuta la stabilizarea si echilibrarea nivelului de zahar in sânge. De asemenea, ajuta la îmbunătățirea nivelului de serotonina si contine si endorfina anandamida.

Aceasta combinatie de ingrediente fac din ciocolata neagra cel mai bun supliment pentru îmbunătățirea starii de buna dispoziție.

♦ Fructele de pădure

Daca doriti sa va imbunatatiti memoria, studiile recente recomanda adaugarea fructelor de padure in dieta dumneavoastra.

Un studiu, publicat in 2010 in Journal of Agricultural and Food Chemistry, a descoperit ca noua adulti, care aveau probleme cu memoria, și-au îmbunătățit abilitățile de învățare după ce au primit suplimente zilnice cu fructe de pădure.

Într-un studiu din 2009, cercetătorii au examinat mai multe studii care arătau ca fructele precum afinele si capsunile, care sunt bogate in antioxidanti, pot reduce un tip de stres din celule, asociat cu imbatranirea.

♦ Peștele gras previne Alzheimer-ul

Acizii grași nesaturați Omega-3, pe care îi conțin diverse specii de pești, au fost legați de un nivel mai scăzut în sânge de beta-amiloid.

Aceasta este o proteină care afectează creierul persoanelor bolnave de Alzheimer. Încearcă să consumi pește de cel puțin două ori pe săptămână.

Însă alege specii mai puțin afectate de poluarea cu mercur, de exemplu somonul, codul, tonul la conservă.
Dacă nu îți place peștele, caută un supliment de bună calitate cu Omega-3 sau încearcă sursele vegetale – semintele de in, avocado, nuci.

♦ Nucile

Acestea sunt surse excelente de proteine și grăsimi sănătoase. Sunt bogate într-un tip anume de Omega-3, numit alfa-linolenic, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la protecția vaselor de sânge, lucru benefic și pentru inimă, și pentru creier.

♦ Morcovii ajută la reducerea inflamației creierului

Morcovii sunt cunoscuți de o perioada lunga de timp ca fiind esentiali pentru sanatatea ochilor. Se pare ca acestia stimulează si creierul.

Morcovii contin un compus numit luteolina, care ar putea reduce problemele de memorie care apar odată cu varsta si inflamatia din creier, potrivit unui studiu publicat in revista Nutrition in 2010.

Alte alimente care au un conținut ridicat de luteolina: uleiul de măsline, ardeii iuti si telina.

♦ Vegetalele cu frunze verzi. bune pentru memorie

Verdețurile, cum sunt spanacul, salata verde, urzicile, broccoli sunt bogate în nutrienți sănătoși pentru creier – vitamina K, luteină, folați și beta-caroten.

Unele cercetări sugerează că o alimentație preponderant vegetală poate ajuta la încetinirea declinului cognitiv.

♦ Turmeric regenerează neuronii creierului

Turmericul este un exemplu de compus remielinizant, adică o substanţă care a dovedit ca are efecte de regenerare a nervilor.

Compuşii remielinizanţi repară teaca protectoare din jurul axonilor neuronilor, numită mielină, o zonă afectată deseori de tulburări autoimune induse de vaccinuri.

Studiile arată că, şi în doze mici, aceste substanţe regeneratoare din tumeric pot produce o regenerare semnificativă a nervilor.