De ce nu mai învârte CUVA la mașina de spălat. Ce faci când Mașina de spălat nu Învârte.

Cauze de ce nu mai învârte cuva la mașina de spălat, ce faci când nu mai funcționează centrifuga, de ce mașina de spălat nu învârte, iată câteva dintre cele mai intens dezbătute topicuri de pe forumurile de reparații defecțiuni mașini de spălat.

Dacă tamburul nu învârte și motorul mașinii de spălat nu se aude, atunci este o problemă la motor, acesta trebuie verificat.

Anumite avarii sunt greu de remediat și este necesar sprijin de la tehnicieni cu experiență în acest domeniu al reparațiilor mașinilor de spălat.

Principalele cauze din care nu mai învârte cuva la mașina de spălat

1) Programul este oprit din cauza cantității mari de rufe din cuvă

Uneori programul mașinii se oprește deoarece cantitatea de rufe din cuvă este prea mare. În acest caz, se recomandă să examinați încă o dată rufele puse la spălat și să mai scoateți o parte din ele, pentru ca mașina să funcționeze normal.

cauze cand masina de spalat nu invarte

Nu uita că excesul de rufe îngreunează rotirea mașinii de spălat! Această problemă poate fi evitată în viitor.

Nu este bine să speli prea multe lucruri grele deodată. Spălarea este dificilă dacă greutatea încărcăturii este mare și poate afecta și funcționarea tamburului.

Este simplu de prevenit această situație nedorită. Trebuie să sortezi rufele pentru spălat și să pui în mașină doar o cantitate adecvată, pentru ca ciclul de spălare să se realizeze ușor. Este important ca rufele să nu fie încurcate și nici înghesuite.

2) Filtrul mașinii de spălat este murdar

Filtrul murdar poate afecta funcționarea corectă a mașinii de spălat. Scoate mașina din priză, ia filtrul și spală-l într-un lighean cu apă.

3) Furtunul de scurgere al mașinii de spălat poate fi blocat

Dacă furtunul de scurgere este blocat, mașina nu va efectua un ciclu normal de rotire, sau chiar se va opri. Furtunul de scurgere se poate scoate și curăța cu jet de apă. Uneori el se poate înfunda parțial sau chiar bloca.

4) Defecțiunea sistemului de alimentare

Tamburul mașinii de spălat se poate opri și dacă apare o defecțiune la unitatea de alimentare. Și în acest caz este necesar să se ceară ajutorul unui specialist, pentru că problema nu este simplu de rezolvat.

5) Uzura rulmenților

Uzura rulmenților poate face cuva mașinii de spălat să nu se mai rotească, motivul fiind uzura acestora.

Rulmenții se pot distruge și din cauza faptului că mașina nu este bine stabilizată pe podea (astfel apar în mod frecvent vibrații mari în timpul funcționării mașinii de spălat).