Treceți la conținutul principal

DIETA INDIANĂ păreri forumuri. Dieta Indiană meniu pe zile pas cu pas .

Pe forumuri părerile despre dieta indiană sunt că datorită alimentelor sănătoase recomandate, dieta indiana nu numai ca te ajută să slăbești, însă este si extrem de sănătoasă si are un efect de detoxifiere asupra organismului.

Dieta indiană este o dietă recunoscuta la nivel global. Aceasta promite sa slăbești semnificativ in doar o săptămână.

Dieta indiană o dieta pe termen scurt si nu se tine mai mult de 7 zile. Tocmai de aceea i se mai spune dieta indiana de 7 zile.

Cum funcționează dieta indiană

Dieta indiana se bazează pe fructe, legume, cereale, nuci si produse lactate, dar folosește si condimente pentru potențarea gustului fără calorii in plus.

Indiferent de cine a fost conceputa, dieta indiana a cunoscut un mare succes. Este o modalitate ușoară care te ajuta sa slăbești intr-un timp foarte scurt.
dieta indiana pareri forum contraindicatii meniu pe zile pas cu pas

De asemenea, se pare ca scădere brusca in greutate nu afectează starea ta de spirit sau sănătatea. Cu toate acestea, ea are si câteva efecte secundare.

Pe toată perioada dietei trebuie sa respecți toate mesele dintr-o zi, dar si gustările. Dacă renunti la o masa sau la o gustare, silueta ta va fi sabotata.

Pentru a crea deficitul caloric necesar slăbirii nu trebuie numai sa respecți regimul alimentar impus, ci poti face si mișcare. Numărul de kilograme de care vei scăpa va fi direct proporțional cu efortul pe care il depui in ceea ce privește respectarea dietei, însă si cu efortul fizic pe care il faci.

Dieta indiana elimina toxinele, acționând ca o detoxifiere pentru intregul organismul. In plus, stimulează metabolismul, întinerindu-l. Imbunantateste digestia, iti da energie si o stare generala bună.

Dieta indiana originala: ce poti sa mananci daca vrei sa tii aceasta dieta

♦ Legume: rosii, spanac, vinete, ceapa, conopida, ciuperci, varza etc
♦ Fructe: inclusiv mango, papaya, rodie, guava, portocale, litchi, mere, pepene galben, pere, prune, banane
♦ Nuci si seminte: migdale, arahide, fistic, seminte de dovleac, seminte de susan, etc
♦ Leguminoase: fasole, mazare, linte, naut
♦ Radacinoase: cartofi, morcovi, cartofi dulci, napi
♦ Cereale integrale: orez brun, orez basmati, mei, hrisca, quinoa, orz, porumb, paine integrala, sorg
♦ Lactate: Branza, iaurt, lapte, kefir, ghee
♦ Ierburi si condimente: Usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia de ardei, curcuma, piper negru, schinduf, busuioc etc
♦ Grasimi sanatoase: lapte de cocos, lactate cu continut scazut de grasimi, avocado, ulei de nuca de cocos, ulei de mustar, ulei de masline, ulei de arahide, ulei de susan, ghee
♦ Surse de proteine: Tofu, legume, lapte, nuci si semințe

Dieta Indiană plan alimentar cu meniul pe zile


Planul alimentar al dietei indiene pentru fiecare zi de dieta:

♥ Meniu Ziua 1 dieta indiană - ziua de fructe

Aceasta zi de dieta este dedicata consumului exclusiv de fructe. Fructele sunt bogate in vitamine si nutrienti de care corpul are nevoie. De asemenea, fructele conțin fibre, oferind senzație de sațietate pentru mai mult timp.

In plus, fructele contin foarte multa apa, ajutând la detoxifierea organismului. Astfel, corpul începe sa fie pregătit pentru restul zilelor de dieta.

In aceasta zi, consuma cate fructe vrei. Nu exista restrictii sau ore la care ar trebui sa le consumi. Ideea este sa consumi doar fructe, fără îndulcitori sau siropuri.

Evita foamea! Daca iti este foame, mănâncă fructe in orice moment al zilei. De asemenea, consuma multa apa. Recomandat intre 8 si 10 pahare de apa pe zi.

Cel mai recomandat fruct este pepenele rosu, deoarece conține multe fibre si apa.

Poți sa consumi si mere, pere, portocale, grapefruit, căpșuni, rodii, kiwi, fructe de pădure, papaya, etc.

Nu consuma fructe care au indice glicemic ridicat, cum ar fi struguri, mango, lichi sau banane.

♥ Meniu Dieta Indiană Ziua 2 - ziua de legume

Aceasta zi de dieta este dedicata consumului exclusiv de legume. Legumele vor asigura detoxifierea completa a organismului.

Contin nutrientii si mineralele necesare pentru buna functionare a acestuia. In plus, conțin fibre care ajuta la curatarea intestinului.

In aceasta zi consuma câte legume vrei. Nu exista restricții legate de cantitatea de legume sau ora la care sa fie consumate.

Poți consuma legumele proaspete sau gatite. Evita uleiurile sau alte grăsimi. Totuși, pentru gust, poti folosi un pic de ulei de măsline.

Nu uita sa consumi cat mai multa apa.

Poti sa consumi: morcovi, ceapa, castraveți, rosii, spanac, varza, broccoli, conopida, vanata, dovelcel, etc.

In aceasta zi este permis consumul de cartofi, dar doar o data pe zi. Astfel, organismul isi va reface stocul de carbohidrați lipsa după ziua de fructe.

Evita totusi sa consumi legume cu conținut de amidon: mazăre, fasole, porumb, etc.

♥ Meniu Dieta Indiană Ziua 3 - ziua de fructe si legume

In aceasta zi trebuie sa mănânci fructe si legume. Corpul, deja detoxifiat si curățat, începe sa se adapteze la dieta. In aceasta zi, organismul va beneficia de vitamine, minerale, nutrienti, fibre si proteine.

Fructele si legumele sunt nutritive, bogate in apa si au un conținut scăzut de grăsimi.

Poți combina aceleași fructe si legume ca in primele doua zile de dieta. Nu exista restrictii cu privirea la cantitatea de fructe si legume pe care sa o consumi.

Asigura-te ca pana la sfârșitul zilei ai consumat destul de multe fructe si legume. Poti include in dieta un bol de supa de varza.

In aceasta zi, evita consumul de banane si cartofi.

♥ Mediu Dieta indiană Ziua 4 - ziua de banane si lapte

Aceasta zi este dedicata consumului de banane si lapte. Daca in primele zile de dieta bananele erau interzise, pot fi consumate acum.

Bananele sunt bogate in carbohidrati, sodiu si potasiu. Acestea ii vor da organismul energia necesara. Laptele conține calciu si potasiu; ajuta la întărirea sistemului osos.

Poti consuma pana la 8 banane in aceasta zi, atât la mesele principale, cât si ca gustări intre mese. De asemenea, bea câte un pahar mare de lapte la fiecare masa principala a zilei.

Poți sa combini o banana cu un pahar cu lapte într-un milkshake. In aceasta zi iti este permisa o supa de varza, la prânz sau cina. Nu uita sa bei 8-10 pahare de apa!

Dacia esti vegetarian, înlocuiește laptele de origine animala, cu lapte vegetal: soia, migdale, caju, etc.

Nu consuma nici un alt fruct, in afara de banane. De asemenea, nu inlocui consumul de banane cu un alt aliment.

♥ Meniu Dieta Indiană Ziua 5 - ziua proteine

Proteinele sunt foarte importante pentru sistemul muscular. Consuma un castron de orez brun si branz proaspata.

De altfel, poti consuma carne de pui, peste sau vita, daca nu esti vegetarian.

In aceasta zi iti este permis sa consumi pana la 500 g de brânză proaspătă. Daca esti vegetarian, poti manca tofu. Brânza este o sursa excelenta de proteine, iar orezul este bogat in fibre si ajuta digestia.

Pentru cei nevegetarieni, se poate manca pana la 500 g de carne de pui fara piele, peste sau vita pe gratar sau la cuptor. Si aceste alimente sunt surse bogate in proteine slabe.

In plus, pestele este o excelenta sursa de acizi grasi, omega 3.

In aceasta zi iti este permis sa consumi pana la 6 rosii. Acestea ajuta digestia. De asemenea, poti manca un bol de supa la prânz sau cina.

Evita uleiul sau grăsimile. Pentru gust poti folosi putin ulei de măsline, dar ai grija sa nu exagerezi cu acesta!

♥ Meniu Dieta Indiană Ziua 6 - ziua de proteine si legume

In aceasta zi trebuie sa consumi proteine, ca si in ziua precedenta, la care se adauga legume. Practic continui cu o dieta bogata in proteine, dar si un aport de fibre si nutrienti de care organismul are nevoie.

In ziua a 6-a se vede scăderea semnificativa in greutate.

In aceasta zi vei păstra același plan de dieta ca in ziua precedenta. Consuma orez brun, brânza proaspata sau carne de pui, peste sau vita.

In plus, vei putea manca legume proaspete sau gatite. Consuma legume fierte, la cuptor sau pe grătar. De asemenea, supa este indicata. Nu uita sa bei multa apa!

Nu consuma legume prăjite si nu folosi prea mult ulei la salate. Dacă in ziua precedenta iti era permis sa consumi roșii, in ziua a 6-a este interzis.

Nu manca cartofi sau fructe de nici un fel.

♥ Meniu dieta indiana Ziua 7  – Orez si turtite din faina integrala

In dieta indiana originala, sunt recomandate turtitele Chapatti, făcute din faina integrala Chapati –  un amestec de orz, mei si grâu.

In Pakistan si nordul Indiei turta Chapati este alimentul de baza, in vreme ce in sudul Indiei se consuma mai degrabă orez.

In ultima zi a dietei indiene este recomandat sa consumi fructe, legume, orez brun si turtite făcute din faina integrala.

Orezul este de preferat sa il mănânci in prima parte a zilei.

Ce dezavantaje și efecte secundare are dieta indiană


♦ poate provoacă deficiente nutriționale
♦ restricționează anumite categorii alimentare
♦ este săracă in grăsimi, proteine si carbohidrati
♦ provoacă încetinirea metabolismului, fiind dificila menținerea noii greutăți in timp
♦ nu promovează un stil de alimentație sănătos pe termen lung
♦ poți avea stări de oboseala si dureri de cap
♦ poate duce la deshidratarea si crampe musculare


ATENȚIE! Consulta medicul înainte de a începe dieta indiana. Dieta indiană este indicată persoanelor cu o stare de sănătate foarte bună (fără diabet, hipertensiune, boli de inimă etc).
MAI POTI CITI